-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žemdirbiai ieškos atsakymo, kaip išmaitinti žmoniją

Penktadienį Kaune, „Žalgirio“ arenoje prasideda 20 tarptautinė žemės ūkio ir maisto pramonės paroda „AgroBalt 2014“. Joje daug dėmesio bus skirta kitais metais Milane vyksiančiai pasaulinei parodai „EXPO 2015“.
Visame pasaulyje brangstantis maistas į skurdą pastūmėjo dar daugiau milijonų žmonių.
Visame pasaulyje brangstantis maistas į skurdą pastūmėjo dar daugiau milijonų žmonių. / „Scanpix“ nuotr.

Aplinkos ministerija, kuriai Vyriausybė yra pavedusi kartu su Žemės ūkio ministerija organizuoti Lietuvos pristatymą svarbiausiame kitų metų tarptautiniame renginyje, visas tris parodos dienas viename iš „AgroBalt 2014“ stendų pristatys būsimąją pasaulinę parodą ir Lietuvos pasirengimą dalyvauti joje.  

Balandžio 4 d., penktadienį, 13 val. Kauno „Žalgirio“ arenos Amfiteatre (Karaliaus Mindaugo pr. 50, Kaunas) rengiamas specialus seminaras „Pasaulinė paroda ,,EXPO 2015“ Milane – naujos galimybės Lietuvos maisto gamintojams“. Seminare maisto gamintojams bus suteikta išsami informacija apie galimybes dalyvauti svarbiausiame tarptautiniame ateinančiųjų metų renginyje.

Parodoje Milane dalyvaus apie 150 pasaulio valstybių, per šešis mėnesius (2015.05.01 – 2015.10.31) ją aplankys apie 20 milijonų žmonių. Parodos tema – „Pamaitinti planetą, energija gyvenimui“.

Parodoje Milane bus akcentuojamos žmonijos išmaitinimo problemos, darnių žemės ūkio ir maisto pramonės technologijų, sveikos ir subalansuotos mitybos, vystomojo bendradarbiavimo svarba.

Lietuvos paviljone bus siekiama pristatyti Lietuvą kaip gilių tradicijų ir aukštų technologijų šalį, gebančią suderinti modernias inovacijas ir senąją tautos kultūrą. Paviljone bus pristatomos naujausios maisto gamybos technologijos, lankytojai bus vaišinami aukščiausios kokybės lietuviškais maisto patiekalais ir gėrimais, vyks įvairūs renginiai.

Lietuva iki šiol oficialiai dalyvavo dešimtyje pasaulinių parodų, penkiose iš jų už Lietuvos pristatymą buvo atsakinga Aplinkos ministerija. Lietuvos paviljonas „EXPO 2012“ P. Korėjoje buvo įvertintas Tarptautinio parodų biuro sidabro apdovanojimu, ne mažiau įspūdingai Lietuva buvo pristatyta pasaulinėse parodose Kinijoje (2010), Ispanijoje (2008), Japonijoje (2005) ir Portugalijoje (1998).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius