Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK Lietuvos pieno gamintojams planuoja skirti papildomai 13 mln. eurų

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius Mongolijoje dalyvavęs Europos ir Azijos viršūnių forume ASEM ir susitikęs su Europos Komisijos (EK) pirmininku Jeanu Claude'u Junckeriu sako, kad EK planuoja skirti papildomą paramą Lietuvos pieno gamintojams – 13,3 mln. eurų. 
Pieno produktai
Pieno produktai / „Fotolia“ nuotr.

Premjero teigimu, J.C.Junkeris teigiamai vertina Vyriausybės pastangas siekiant įveikti krizę pieno sektoriuje ir pripažįsta, kad Lietuva dėl Rusijos embargo maisto produktams kenčia labiausiai.

Vyriausybės vadovas šių metų birželio 3 d. lankėsi Briuselyje, kur EK pirmininko prašė papildomai peržiūrėti galimybes spręsti išskirtinės paramos pieno gamintojams klausimą. Prieš tai premjeras į Komisijos vadovą tuo pačiu klausimu kreipėsi laišku, vyko susitikimai su EK komisaru, atsakingu už žemės ūkį ir kaimo plėtrą, Philu Hoganu.

„Šiandien su EK pirmininku kalbėjome ir sutarėme, kad Lietuvos pieno sektoriui šiuo metu reikalinga išskirtinė parama. Esu dėkingas už konstruktyvų bendradarbiavimą siekiant padėti Lietuvos pieno gamintojams šiuo itin sudėtingu laikotarpiu“, – pranešime spaudai cituojamas premjeras A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius