Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija neketina uždrausti kiaulienos importo iš visos Latvijos

Estija neketina uždrausti kiaulienos importo iš visos Latvijos, viename jos regionų nustačius afrikinį kiaulių marą, pranešė Estijos veterinarijos departamentas.
Kiaulės
Kiaulės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pati Latvija sustabdė kiaulienos išvežimą iš užkrato zonų tiek į kitus šalies regionus, tiek ir į kitas valstybes. Estija neįsileis termiškai neapdorotos kiaulienos iš šio regiono Latvijoje ir kitų valstybių, kur taip pat užfiksuoti kiaulių maro atvejai – Rusijos, Baltarusijos, Lietuvos, Lenkijos“, – sakė Estijos departamento vadovas Agu Pertelis.

„Kaip papildoma apsaugos priemonė, įvedamas draudimas per artimiausias 48 valandas į kiaulių auginimo kompleksus Estijoje įvažiuoti iš Latvijos atvykusioms transporto priemonėms. Per šį dviejų parų laikotarpį Estijoje bus įgyvendintos automobilių dezinfekavimo priemonės“, – pridūrė jis.

Latvijos veterinarijos tarnyba patvirtino, jog mirtinai pavojingo kiaulėms ir šernams afrikinio kiaulių maro atvejai nustatyti šalies rytiniame Latgalės regione, Baltarusijos pasienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius