Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grūdų augintojai meldžia lietaus

Grūdų derliui Lietuvoje, kaip ir didžiojoje Europos dalyje, iškilo pavojus dėl užsitęsusios sausros. Grūdų augintojai laukia lietaus artimiausią savaitę, antraip pasekmės, jų teigimu, gali būti liūdnos, rašo „Kauno diena“.
Kviečiai
Kviečiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Grūdai

Lietuvos grūdų augintojų asociacijos pirmininkas Aušrys Macijauskas sako, kad Lietuvoje artimiausios dešimt dienų gali lemti labai daug, nors jau ir dabar sausra yra padariusi nemenkos žalos: „Iki šiol sąlygos buvo normalios, derlius kol kas atrodė neblogai. Tačiau dabar Lietuvoje yra sausra ir labai sunku pasakyti, kiek įtakos ji turės būsimam derliui. Drėgmės trūksta katastrofiškai. Jeigu per artimiausias 8-10 dienų nepaliks, pasekmės gali būti labai liūdnos. Žalos bet kuriuo atveju sausra jau yra padariusi. Ypač kenčia vasariniai javai. Jeigu dar ilgiau nelis, nukentės ir žieminiai kviečiai, rapsai“.

Šių metų gegužę Lietuvos grūdų eksportas buvo 4,8 karto didesnis, o importas – 85,8 proc. mažesnis negu 2014 metais tuo pačiu laikotarpiu. Tai, Grūdų augintojų asociacijos pirmininko manymu, yra vienkartinis ir tendencijos nerodantis reiškinys.

„Tai sutapimai, atsitiktinumas. Matyt, taip sutapo, kad didžiosios pasaulinės bendrovės užsimanė pasiimti grūdus iš Lietuvos. Esame labai mažas tarptautinis žaidėjas, tad tokie dalykai labiau priklauso nuo pasaulinių kompanijų, kaip jos susidėlioja logistiką. Tuo metu jiems, matyt, buvo patogiau imti grūdus iš Lietuvos“, – teigė A.Macijauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius