Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Į Kaliningradą jau keliauja vaisiai ir daržovės iš valstybių, kurioms netaikomas embargas

Kaliningradą jau pasiekė pirmos maisto produktų partijos iš valstybių, kurioms Rusija netaiko atsakomųjų sankcijų, naujienų agentūros „Itar-Tass“ informaciją cituoja newsru.com.
Ką valgai, tą ir ant odos tepi
​Į Kaliningradą jau keliauja vaisiai ir daržovės iš valstybių, kurioms netaikomas embargas / Flickr.com

Dabar į Rusiją draudžiami įvežti produktai sudarė apie 15,8 proc. viso importo į Kaliningradą. Visa valstybė dėl sankcijų neteks apie 34 proc. importuotos produkcijos.

„Kaliningrade atsirado vynuogės iš Malaizijos, obuoliai ir pomidorai iš Serbijos, kuri gali atvežti tiek pat produkcijos, kiek anksčiau jos buvo importuota iš Lenkijos“, – sakė Kaliningrado muitinės atstovė Svetlana Kumaniova.

Pasak jos, tam, kad į Kaliningradą kuo greičiau būtų galima įvežti produktų iš kitur, buvo sudaryta speciali darbo grupė, kuri kasdien kontroliuoja muitinės punktų darbą.

Vietos valdžios atstovas Konstantinas Suslovas patvirtino, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymas neįsileisti produktų iš Rusijai sankcijas taikomų valstybių yra griežtai vykdomas. Tačiau jis atkreipė dėmesį, kad būtina sumažinti administracinius barjerus ir sąlygas, rinkai keičiantis taip staigiai.

Kaliningrado pramonininkų ir verslininkų sąjungos vadovas Andrejus Romanovas mano, kad prireiks kelių mėnesių, kol bus surastos naujos importo rinkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius