-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ambasadorė D.McCarthy: „Realu, kad lietuviški mėsos produktai į JAV keliaus jau 2015 m.“

Pastaruoju metu Lietuvos ir JAV santykiai aktyviai plėtojami. JAV ambasadorė Lietuvoje Deborah McCarthy susitikime su Lietuvos žemės ūkio ministre Virginija Baltraitiene patikino, jog lietuviški maisto produktai yra puikiai vertinami, todėl abi šalys yra suinteresuotos kartu dirbti, kad Lietuvai atsivertų JAV rinkos.
Deborah McCarthy susitikimas su Lietuvos institucijų atstovais Žemės ūkio ministerijoje
Deborah McCarthy susitikimas su Lietuvos institucijų atstovais Žemės ūkio ministerijoje

Ambasadorė patvirtino, jog inspektoriai iš JAV lankėsi Lietuvoje ir parengė oficialią ataskaitą apie Lietuvos įmonių atitikimą JAV reikalavimams. Lietuvos įmonės buvo įvertintos palankiai, todėl dabar belieka sutvarkyti formalumus.

„Visiškai realu, kad nuo 2015 m. Lietuva galės importuoti į JAV mėsos produktus, dėsime visas pastangas, kad tai įvyktų“, – kalbėjo p. Deborah McCarthy.

Ambasadorė sakė puikiai suprantanti Baltijos šalių, kurioms ši problema itin opi, padėtį dėl Rusijos draudimo įvežti maisto produktus.

Ambasadorė sakė puikiai suprantanti Baltijos šalių, kurioms ši problema itin opi, padėtį dėl Rusijos draudimo įvežti maisto produktus. „Jungtinėms Valstijoms tai neturės didelės įtakos“, – tvirtino ambasadorė.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė papasakojo viešniai apie sunkumus, kurie kyla pieno ir mėsos sektoriams. Ji pasidalijo patirtimi, kaip Lietuva derasi su Europos Komisija dėl kompensacijų už patirtus gamintojų ir perdirbėjų nuostolius dėl Rusijos importo embargo.

„Dirbame, kad mažosios ES šalys narės gautų paramą pieno ir mėsos sektoriams. Šis klausimas bus svarstomas rugsėjo mėn. 5 d. vyksiančioje neeilinėje ES žemės ūkio ministrų taryboje“, – pasakojo ministrė.

Ministrė su JAV ambasadore aptarė ir mokslinio bendradarbiavimo galimybes. JAV ambasadorė pasidalijo patirtimi, kai JAV Graikijoje įkūrė Žemės ūkio mokyklą ir pasiekė puikių rezultatų. „Ši investicija visapusiškai pasiteisino, todėl verta pagalvoti, kad panaši mokykla galėtų būti įkurta ir Lietuvoje“, – sakė JAV ambasadorė.

Susitarta, kad Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, kuris su oficialiu vizitu lankysis JAV rugsėjo mėnesį, tarp visų kitų, toliau gvildens ir aktualius maisto produktų eksporto klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius