Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 11 /12:30

Jonas Milius apie Rusijos sankcijas: „Mūsų gamintojams pirmasis mėnuo bus sunkiausias“

Rusijai nebeįsileidžiant daugumos europietiškų maisto produktų, Lietuvos gamintojams pirmasis mėnuo bus sunkiausias, prognozuoja Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius.
Jonas Milius
Jonas Milius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Jis BNS sakė, kad į Rusijos rinką nepatekusius pieno produktus su rusiškomis etiketėmis galėtų priimti Lietuvos mažmeninės prekybos tinklai. J.Miliaus teigimu, kitas klausimas, kodėl lietuviškais pieno produktais neprekiaujama turgavietėse.

„Manau, kad prekybos tinkluose galėtų būti sėkmingai realizuojami Rusijos rinkai skirti pieno produktai, kaip ir prieš metus, kai buvo įvestas jų embargas. Problemų dėl rusiškų pakuočių tikrai nedarysime. Kitas klausimas, kodėl lietuviškais pieno produktais neprekiaujama turgavietėse – dėl kainų ar dėl kitų priežasčių“, – BNS sakė J.Milius.

Problemų dėl rusiškų pakuočių tikrai nedarysime. Kitas klausimas, kodėl lietuviškais pieno produktais neprekiaujama turgavietėse – dėl kainų ar dėl kitų priežasčių, – BNS sakė J.Milius.

Preliminariais duomenimis, nuo sienos su Rusija grįžo 16 mašinų su lietuviška pieno produkcija po to, kai Rusija metams įvedė sankcijas Europos Sąjungai ir kitoms šalims. Skaičiuojant, kad į vieną transporto priemonę pakraunama apie 25 tonos pieno produktų, vien su rusiškomis etiketėmis jų gali būti apie 400 tonų.

BNS žiniomis, Lietuvos pienininkai turi ir dar nespėtos paženklinti perteklinės produkcijos, kuri buvo gaminama Rusijos rinkai.

„Lietuvos pieno gamintojai savo produkciją veža į 70 valstybių, mėsos gamintojai – į 20 valstybių. Nuolat ieškome naujų rinkų, tačiau per pirmą mėnesį nuo rusiškų sankcijų įvedimo jiems bus sunkiausia, nes reikės persiorientuoti – peržiūrėti asortimentą, realizavimo kelius“, – BNS sakė J.Milius.

Rusijai įvedus vaisių ir daržovių, paukštienos, žuvies, sūrių, pieno ir pieno produktų embargą iš Europos Sąjungos šalių, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos, Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) ieško galimybių įsivežti maisto galimybių iš trečiųjų šalių – Lotynų Amerikos, Turkijos.

„Rosselchoznadzor“ atstovai antradienį susitiks su Baltarusijos žemės ūkio ministru Konstantinu Zaicu ir tarsis su juo, kad per Eurazijos muitų sąjungos šalis (priklauso Rusija, Baltarusija, Kazachstanas) į Rusiją nepatektų maisto produktai iš šalių, kurioms paskelbtas laikinas embargas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius