Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Milius: Baltarusija įtraukta į dialogą dėl afrikinio kiaulių maro

Afrikiniam kiaulių marui plintant Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje, Baltarusijos atstovas įsitraukė į dialogą su Europos Komisijos (EK) ir Lietuvos veterinarijos pareigūnais.
Jonas Milius
Jonas Milius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius BNS sakė, kad susitikimo metu preliminariai sutarta, jog bus kuriama Baltijos šalių, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos ir galbūt Ukrainos atstovų darbo grupė. Joje dirbtų ir Europos Komisijos (EK) pareigūnai.

„Europos Komisijos atstovai pateikė pasiūlymą sukurti nuolatinę ekspertų darbo grupę, kuri susitikinėtų kartą per mėnesį afrikinio kiaulių maro klausimams aptarti. Grupės sudėtyje būtų Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos, galbūt Ukrainos ir Europos Komisijos atstovai. Komisija skirtų lėšų darbo grupės palaikymui, apmokėtų kelionės išlaidas“, – BNS sakė J.Milius.

Grupės sudėtyje būtų Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos, galbūt Ukrainos ir Europos Komisijos atstovai. Komisija skirtų lėšų darbo grupės palaikymui, apmokėtų kelionės išlaidas, – BNS sakė J.Milius.

Europos Komisijos pareigūnai informavo, kad įvykiai Latvijoje, Lietuvoje, Lenkijoje ir Baltarusijoje yra bendra problema.

Pasak J.Miliaus, EK taip pat pateikė siūlymus finansiškai remti laboratorinius tyrimus Baltarusijoje, o pastarosios atstovas sutiko artimiausiu metu pristatyti mėginius.

Baltarusijos veterinarijos tarnybos vadovas Jurijus Pivovarčikas trečiadienį Vilniuje susitiko EK ir Lietuvos pareigūnais.

Lietuvos specialistai apie Baltarusijoje plintantį marą kol kas sprendžia pagal neoficialų žemėlapį, kuris buvo publikuotas Rusijoje. Jis buvo sudarytas pagal spaudos pranešimus.

Maras pirmą kartą Lietuvoje užfiksuotas šiemet sausio pradžioje, kuomet buvo ištirti netoli sienos su Baltarusija kritę šernai. Liepos 24 dieną agresyvus maras diagnozuotas gerai saugotoje „Idavang“ fermoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius