Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Milius: galvijų augintojams atsiveria Bosnijos ir Hercegovinos rinka

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo patvirtinimą, kad nuo šiol Bosnijos ir Hercegovinos pirkėjams Lietuva galės pasiūlyti ne tik jautienos produkcijos, tačiau eksportuoti ir gyvus galvijus.
Jonas Milius
Jonas Milius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atsakinga Bosnijos ir Hercegovinos institucija patvirtino, kad reikalavimai ir veterinariniai dokumentai, būtini norint įvežti į jų šalį galvijus skerdimui ir veršelius auginimui, yra suderinti. Žinoma, eksportuojant gyvulius, bus privalu užtikrinti visus gyvūnų sveikatos ir gerovės reikalavimus, tinkamai rūpintis jais kelionės metu.

„Bosnijoje ir Hercegovinoje sėkmingai užbaigėme Europos Komisijos remiamą dvynių projektą. Lietuvoje ne kartą lankėsi ir susipažino su mūsų maisto ir veterinarinės kontrolės sistema Bosnijos atsakingų institucijų atstovai, veterinarijos specialistai. Tai, kad puikiai žinome mūsų šalyse veikiančias kontrolės ir priežiūros sistemas, leidžia gerokai paspartinti paprastai gan ilgai trunkantį derybų procesą“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

Direktoriaus teigimu, gyvų galvijų eksporto plėtojimu ypač suinteresuoti mūsų šalies ūkininkai, kuriems verslo plėtros planus buvo gerokai sustabdę gyvų galvijų eksporto apribojimai į Turkiją ar Izraelį, šiose šalyse įvykus pavojingų gyvūnų užkrečiamųjų ligų protrūkiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius