-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kailinių žvėrelių laikymo vietose tikrinama, kaip laikomasi gyvūnų gerovės reikalavimų

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba spaudai pranešė, kad viešoje erdvėje išplatinus filmuotą medžiagą apie Lietuvos ūkiuose netinkamomis sąlygomis laikomus kailinius žvėrelius, inspektoriai nedelsiant ėmėsi tikrinti, kaip laikomasi gyvūnų gerovės reikalavimų jų laikymo vietose.
Kailiai
Kailiai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pradėjus nagrinėti atskleistus netinkamo elgesio su gyvūnais faktus, paaiškėjo, kad kailinių gyvūnų laikymo ūkiuose vaizdai buvo nufilmuoti šių metų birželio – liepos mėnesiais.

„Atsižvelgus į tai, kad filmuoti vaizdai kelių mėnesių senumo, įvertinti juose rodomas gyvūnų laikymo sąlygas yra sudėtinga. Patikrinimų metu ūkiuose inspektoriai nerado filmuotoje medžiagoje parodytų gyvūnų, nebuvo net tokios pačios konstrukcijos narvų. Kailiniai žvėreliai buvo realizuoti, jų laikymo aplinka pasikeitusi, todėl patikrinti nurodytus faktus konkrečiame ūkyje nebuvo galimybės. Tiksliniai kailinių žvėrelių ūkių patikrinimai bus vykdomi ir toliau, apie rastus grubius pažeidimus bus informuota visuomenė“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausiasis veterinarijos gydytojas Giedrius Blekaitis.

G.Blekaičio teigimu, šiuo metu visuomenei ir suinteresuotoms institucijoms yra pateiktas derinti teisės akto projektas apie specialiuosius kailinių gyvūnų laikymo reikalavimus. Pasak specialisto, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba planuoja artimiausiu metu aptarti šiuos klausimus su kailinių gyvūnų augintojais ir juos vienijančių visuomeninių organizacijų atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius