Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 09 /09:00

Leidimą vėl eksportuoti į Rusiją netrukus gali gauti ir kitos pieno įmonės

Kitos Lietuvos pieno perdirbimo įmonės per keletą artimiausių savaičių gali gauti leidimą vėl eksportuoti į Rusiją.
Maišomas pienas
Maišomas pienas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Apskritai mūsų prognozė dėl lietuviškų pieno produktų grąžinimo yra palanki“, – teigė Rusijos naujienų agentūros „Interfax“ šaltinis.

Po trijų mėnesių pertraukos leidimą vėl vežti produktus į Rusiją gruodžio pabaigoje gavo vienintelė bendrovė „Pieno žvaigždės“, šią savaitę jau atnaujinusi eksportą. Leidimo dar laukia „Rokiškio sūris“, „Žemaitijos pienas“ ir Vilkyškių pieninė. Visos keturios bendrovės Rusijoje gaudavo 20-40 proc. savo pajamų, todėl Rusijos rinka joms yra labai svarbi.

Kai kurios jų per šį laiką gamino daugiau sūrių ir daugiau eksportavo į Vakarų Europą, tačiau Rusijos embargas gerokai sumažino jų pajamas – kai kurios įmonės, neoficialiomis BNS žiniomis, sutrumpino dalies darbuotojų darbo savaitę, o kartu ir atlyginimus.

„Rospotrebnadzor“ sprendimą dėl „Pieno žvaigždžių“ produkcijos priėmė, atsižvelgusi į tai, kad įmonė užtikrino pakuotės hermetiškumą bei keitimą, užrašų ant produkto ir jo sudėties atitikimą.  

„Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa anksčiau BNS sakė, kad įmonės produkcija, panaikinus draudimą, Rusijos prekybos centrus galėtų pasiekti per maždaug 2 savaites – tiek laiko prireiktų susitarti su partneriais dėl prekybos atnaujinimo.

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos „Rospotrebnadzor“, sieną pieno perdirbėjams uždariusi pernai spalio 7 dieną, skelbė, kad lietuviškos pieno produkcijos importas į Rusiją sustabdytas dėl nepakankamo produktų saugumo, bet Europos Sąjungos (ES) Tarybai tuomet pirmininkavusios Lietuvos ir ES pareigūnai tai vadino politiškai motyvuotu žingsniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius