Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva iki kovo turėtų gauti leidimus eksportuoti jautieną ir paukštieną į Japoniją

Lietuva iki kovo mėnesio pradžios turėtų gauti leidimus eksportuoti jautienos ir paukštienos produktus į Japoniją. Tai leistų Lietuvos jautienos ir paukštienos produktų gamintojams ieškoti tiesioginių galimybių vežti produktus į šią rinką, sako Lietuvos ambasadorius Japonijoje.
Vištų ūkis
Vištų ūkis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šiuo metu baigiame procedūras dėl paukštienos ir jautienos eksporto. Šiandien kalbėjau su Japonijos vyriausiuoju veterinaru ir tikimės, kad iki kovo mėnesio bus užbaigtos procedūros. (...) Dvišaliu pagrindu procesas jau yra baigtas. Lietuva yra pateikusi visus dokumentus ir dabar vyksta Japonijos vidaus procesas ir atitinkamuose teisės aktuose bus įrašyta Lietuva ir iš jos bus leista importuoti jautieną ir paukštieną“, - BNS sakė Lietuvos ambasadorius Japonijoje Egidijus Meilūnas.

Anot jo, Lietuvos bendrovės po leidimo gavimo pačios turės rūpintis eksporto galimybėmis ir partneriais.

„Tikimės, kad Lietuvos gamintojai, kurie norėtų eksportuoti į Japoniją, galės dalyvauti kovo 7-10 dienomis vyksiančioje tarptautinėje maisto ir žemės ūkio produktų parodoje “Foodex„. Lietuva su nacionaliniu stendu ten dalyvaus jau ketvirtą kartą“, - kalbėjo ambasadorius.

Derybos su Japonija dėl jautienos produkcijos eksporto pradėtos 2013 metais, o 2014 metais Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas buvo įtrauktas į Japonijos patvirtintų užsienio analitinių institucijų sąrašą. 2015 metais Japonijos ekspertai tikrino Lietuvos jautienos perdirbimo įmones. 2016 metais tuometinė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė su Japonijos žemės ūkio viceministru Kanji Kato buvo aptarusi paukštienos eksporto galimybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius