-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos priešnuodžiai Rusijos sankcijoms: intervenciniai pirkimai ir ritualinis skerdimas

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė sako, kad nors Rusijos sankcijų įtaka Lietuvos verslui ir pasijus, tačiau ji jau turi parengusi keletą receptų, kaip jam padėti.
Virginija Baltraitienė
Virginija Baltraitienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Esu pavedusi Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūrai paruošti sutartis, suderinti sutarties procedūras ir pradėti pieno ir mėsos produktų intervencinius pirkimus. Pieno ar grietinės mes nesupirksime, bet sviesto, sūrio, kurie gali ilgai stovėti, pieno miltelių, mėsos produktų, kurie gali ilgiau laikytis, - galime. Tai leidžia Europos Komisija. Manau, su jais suderinsim, kad ir tie pinigai, ką mes išleisime iš savo biudžeto, mums bus atiduoti iš Europos Komisijos biudžeto“, – „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ sakė V. Baltraitienė.

Pasak jos, pagrindinis tikslas dabar yra stabilizuoti rinką, kol bus surastos kitos rinkos 

Be to, V. Baltraitienė nurodė, jog žadama leisti ritualinį gyvulių skerdimą, kad mėsą galėtų pirkti musulmonų šalys. Pasak jos, šie sprendimai buvo užstrigę Vyriausybėje, tačiau numatoma greitai juos išjudinti.

„Žemės ūkio ministerijos išvada yra teigiama – tam pritarti, tad manau, kad Vyriausybė skubos tvarka pateiks tą išvadą, ir Seimas skubos tvarka priims. Bet mes ieškome dar kitokių būdų, kaip tą galėtume sertifikuoti, kad mūsų skerdyklos galėtų taip skersti galbūt net nelaukiant įstatymo“, – kalbėjo V. Baltraitienė. 

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius