Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje auga žemės mokesčiai – už ją šiemet teks mokėti kone dvigubai daugiau

Mokesčio už žemę tarifas nepasikeitė, bet už ją šiemet teks sumokėti kone dvigubai daugiau nei pernai. „Lietuvos rytas“ rašo, kad mokesčiai augs iki 2017 metų.
Dirbami laukai prie Aleknonių
Dirbama žemė prie Aleknonių / M.Abramavičiaus nuotr.

Lietuvos žemės savininkų sąjungos atstovė Rasa Bimbirienė sakė, kad mokesčiai šįmet yra gerokai didesni, nes sklypo mokestinė vertė už pernykštę yra didesnė 20 procentų.

„Mokestinė vertė, nustatyta 2012 metais, nesikeis iki 2017-ųjų. Bet žemės mokesčiai apskaičiuojami kasmet atriekiant vis didesnę tos vertės dalį. O sklypų pirkimo ir pardavimo sutartys mokesčiams įtakos neturi ir neturės“, – sakė R.Bimbirienė.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, šiais metais žemės mokesčio mokėtojai į savivaldybių biudžetus turėtų sumokėti apie 78 mln. litų žemės mokesčio, iš jų apie 67 mln. litų – gyventojai, likusius – įmonės. Pernai apskaičiuota žemės mokesčio suma siekė 64 mln. litų. Iš viso šalyje yra per 960 tūkst. žemės mokesčio mokėtojų, tačiau dėl savivaldybių nustatytų lengvatų jį moka apie 669 tūkst. gyventojų ir įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius