Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažiau nei 20 proc. kaimo gyventojų naudojasi pašto paslaugomis

Rinkos tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“, kuri Lietuvos pašto užsakymu atliko gyventojų apklausą, duomenimis 93 proc. kaimo gyventojų labai retai ar niekada nesiunčia siuntinių Lietuvoje, panašiai tiek pat kaimo gyventojų nesiunčia siuntinių ir į užsienį. 83 proc. kaimo gyventojų labai retai ar niekada nesiunčia ir laiškų.
Laiškas
Laiškas / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Lietuvos pašto skyriuose gyventojai dažniausiai naudojasi korespondencijos siuntimo paslauga. Tai nurodė 51 proc. apklaustųjų. 23 proc. gyventojų per paštą siunčia įvairius siuntinius Lietuvoje gyvenantiems artimiesiems, dar 18 proc. apklaustųjų paštu siuntinius siunčia užsienyje gyvenantiems giminaičiams. Dažniau laiškus ir siuntinius siunčia moterys, turintys didžiausias šeimos pajamas miestų gyventojai.

„Apklausos duomenys parodė, kad kaimo gyventojams viena pagrindinių pašto teikiamų paslaugų – laiškų ir siuntų siuntimas tampa nebeaktuali, tačiau miesto gyventojai Lietuvos paštą laiko patikimu partneriu. Matome, kad tarp miestų gyventojų siuntinių siuntimo paštu paslauga vis populiarėja. Reaguodami į rinkos pokyčius paštus perkeliame į klientams patrauklesnes ir pasiekiamesnes vietas. Taip pat artimiausiu metu planuojame pasiūlyti naujų, kokybiškų ir geriausiai gyventojų poreikius atitinkančių paslaugų“, – teigė Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė.

Apklausos rezultatai parodė, kad Lietuvos pašto skyriuose gyventojai taip pat dažnai perka atvirukus, pašto ženklus ir vokus. Tai nurodė 46 proc. respondentų. 30 proc. apklaustųjų paštuose prenumeruoja laikraščius ir žurnalus, 18 proc. respondentų paštuose atsiima laiškus ar siuntinius. 12 proc. šalies gyventojų naudojasi pinigų siuntimo pašto perlaida paslauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius