Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtina, bet faktas: agurkų kainos Vilniuje gali skirtis ir penkis kartus

Trumpavaisių sveriamų agurkų kainoms Lietuvos prekybos centruose toliau siekiant įspūdingus 3,79 Eur už kilogramą, daržovių ir vaisių tiekėja „Litbana“ klientams numetė masalą – vos 70 centų už kilogramą kainuojančius agurkus.
Agurkai
Agurkai / Fotolia nuotr.

Tiesa, „Litbanos“ antradienį pasiūlyta akcinė agurkų kaina galioja tik Lenkijoje išaugintai produkcijai.

Kaip 15min teigė bendrovės komercijos direktorė Laura Grybienė, kol kas bendrovė gali pasiūlyti tik ilgavaisius nestandartinius lietuviškus agurkus po vieną eurą už kilogramą, tačiau mūsų šalyje išaugintų trumpavaisių agurkų dar reikės palaukti.

Balandis – dar pernelyg šaltas mėnuo Lietuvoje, kad būtų galima tikėtis vietinių trumpavaisių agurkų derliaus.

Agurkų kainomis didžiuosiuose prekybos centruose besipiktinantiems lietuviams „Maxima LT“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė primena, kad šiemet šių daržovių kaina yra penkiais procentais žemesnė, nei praėjusiais metais.

„Maxima“ šviežius agurkus perka ne iš jau minėtos „Litbanos“, bet „Kietaviškių gausos“.

2015 m. pavasarį „Maxima“ parduotuvėse trumpavaisiai agurkai kainavo 3,99 Eur. Tuo tarpu ilgavaisiai agurkai šiemet pabrango net penktadaliu ir jų kaina jau siekia 3,18 Eur.

Tiesa, „Maxima“ šviežius agurkus perka ne iš jau minėtos „Litbanos“, bet „Kietaviškių gausos“, kuri dalį savo šiltnamių uždarė renovacijai, tad lietuviškų agurkų pasiūla rinkoje dar labiau sumažėjo.

Be to, R.Saulytė priminė, kad pastaraisiais metais pavasaris į Lietuvą ateina kiek vėliau nei įprasta ir nelepina šiltais orais, todėl dėl saulės trūkumo ir vėsesnių orų užauginamų agurkų kiekiai yra mažesni ir paklausa viršija pasiūlą.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius