-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savaitę afrikinis kiaulių maras nustatytas 3 šerno gaišenoms

Šią savaitę Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute afrikinis kiaulių maras (AKM) nustatytas 3 šernų gaišenoms, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Šernas
Šernas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienas nugaišęs šernas rastas Rūdiškių seniūnijos miške Trakų rajone, du – Ignalinos rajono Kazitiškio ir Vidiškių seniūnijų apylinkėse. Šios seniūnijos yra įtrauktos į AKM užkrėstą zoną, jose nuolat vykdoma AKM stebėsenos programa – kiekvieną savaitę apžiūrimos vietovės, ieškoma nugaišusių gyvūnų, gaišenos surenkamos ir sunaikinamos.

„Pradėjus mokėti išmokas už rastas šernų gaišenas, gyventojai gerokai suaktyvėjo. Nuo šių metų pradžios teritorinėms VMVT jau pristatytos 167 gaišenos, kai per visus praėjusius metus jų buvo surinkta 195“, – sako VMVT Skubios veiklos skyriaus vedėjas Paulius Bušauskas.

Lietuvos teritorijoje nustatytos 59 vietos, kuriose šiais metais AKM nustatytas laukinėje faunoje. Nuo metų pradžios rasti ar sumedžioti 85 AKM užsikrėtę šernai (19 sumedžiotų, 59 rasti nugaišę).

VMVT primena, kad radus šerno gaišeną, būtina apie tai nedelsiant informuoti teritorinę VMVT tarnybą ar pranešti visą parą veikiančiu nemokamu telefono numeriu 8 800 40403.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius