Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 31 /11:11

Rusija atšaukia „Pieno žvaigždžių“ produkcijos importo draudimą

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba „Rospotrebnadzor“ atšaukia Lietuvos pieno perdirbimo įmonės „Pieno žvaigždės“ produkcijos importo draudimą – apie tai ji informavo Rusijos muitinės tarnybą.
Pienas
Pienas / 123rf.com nuotr.

Pranešime teigiama, jog sprendimas priimtas, atsižvelgus į gruodžio 17-osios derybų rezultatus – pateiktą informaciją apie papildomas priemones, įgyvendinant Rusijos keliamus mikrobiologinius reikalavimus bei sugriežtinant gamybos kontrolę. „Rospotrebnadzor“ buvo informuota apie priemonės, užtikrinant pakuotės hermetiškumą bei keitimą, taip pat užrašų ant produkto ir jo sudėties atitikimą.

Informacijos iš Žemės ūkio ministerijos, Veterinarijos tarnybos ir „Pieno žvaigždžių“ BNS kol kas gauti nepavyko.

Produkcijos į Rusiją jau beveik 3 mėnesius negali eksportuoti visos 4 didžiausios šalies pieno perdirbimo įmonės – „Rokiškio sūris“, „ Pieno žvaigždės“, „Žemaitijos pienas“ ir Vilkyškių pieninė, Rusijoje gaudavusios iki 40 proc. savo pajamų. Kai kurios bendrovės šiuo metu gamina daugiau sūrių, aktyviau prekiauja Vakarų Europoje.

„Informacija nėra atsiųsta Lietuvai nustatytais būdais, bet paskelbta Rusijos tarnybos interneto svetainėje. Reikia laukti, kaip tai bus įgyvendinta praktikoje“, – sakė L.Linkevičius

„Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa pirmadienį BNS sakė, kad įmonės produkcija, panaikinus draudimą, Rusijos prekybos centrus galėtų pasiekti per maždaug 2 savaites – tiek laiko prireiktų susitarti su partneriais dėl prekybos atnaujinimo.

„Rospotrebnadzor“ nurodymu lietuviškos pieno produkcijos importas į Rusiją sustabdytas spalio 7-ąją.

Papildyta 10.58 val. L.Linkevičius: Lietuva tikisi oficialios informacijos iš Rusijos apie pieną

Lietuva tikisi, kad Rusija pateiks oficialią informaciją, kuri patvirtintų pranešimus apie naikinamus pieno produktų importo apribojimus, antradienį sakė užsienio reikalų ministras Linas  Linkevičius.

„Oficialios tarnybos tokios informacijos nėra gavę, tikėkimės, kad tai yra tiesa ir bus įgyvendinta“, – BNS sakė ministras.

„Informacija nėra atsiųsta Lietuvai nustatytais būdais, bet paskelbta Rusijos tarnybos interneto svetainėje. Reikia laukti, kaip tai bus įgyvendinta praktikoje“, – pridūrė ministras.

Pasak L.Linkevičiaus, jis ne kartą yra raginęs kolegas Rusijoje, kad „būtų gerai grįžti į normalią tvarką, dialogą“.

„Jei yra prekybos taisyklių ar kokybės reikalavimų pažeidimai, tai tarnybos bendrauja, pateikia pretenzijas, argumentus. Taip buvo prieš tai ir, tikiuosi, bus ateityje, ir mums nereikės ieškoti informacijos kitų šalių tarnybų tinklalapiuose ir paskui spėlioti, ką tai reiškia“, – kalbėjo ministras.

BNS paklaustas, ar laikosi pozicijos, kad pieno importas buvo apribotas dėl politinių motyvų, L.Linkevičius atsakė: „Mes nesulaukėme nustatytu būdu ir nustatytais kanalais konkrečių įrodymų, pretenzijų, argumentų, kodėl kokybė yra pažeista, todėl tokios išvados ir peršasi“.

„Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa pirmadienį BNS sakė, kad įmonės produkcija Rusijos prekybos centrus galėtų pasiekti per maždaug 2 savaites

Papildyta 11.11 val. Lietuva neturi oficialios informacijos

Žemės ūkio ministerija kol kas neturi oficialios informacijos iš Rusijos dėl panaikinto draudimo įvežti vienos iš keturių didžiausių Lietuvos pieno perdirbimo įmonių – „Pieno žvaigždės“ – produkciją. Pasak ministro Vigilijaus Juknos, oficialių dokumentų Lietuva nebuvo gavusi, ir spalį paskelbus produktų blokadą.

„Tai yra sveikintinas žingsnis. Kol kas oficialaus rašto apie draudimo panaikinimą negavome, tačiau toks raštas nebuvo gautas ir uždraudus pieno produktų importą. Tikimės, kad ateityje greit išgirdime naujienų ir apie kitų įmonių draudimų panaikinimą. Duotas leidimas parodo, kad „Rospotrebnadzor“ įsitikino, kad mūsų produktai yra saugūs“, – BNS per atstovė spaudai Ramunę Visockytę sakė žemės ūkio ministras.

„Pieno žvaigždžių“ atstovė spaudai Virginija Žygienė BNS informavo, kad įmonė netrukus išplatins pranešimą spaudai.

„Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa pirmadienį BNS sakė, kad įmonės produkcija, panaikinus draudimą, Rusijos prekybos centrus galėtų pasiekti per maždaug 2 savaites – tiek laiko prireiktų susitarti su partneriais dėl prekybos atnaujinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius