Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Sūriui „Liliputas“ siekiama europinio pripažinimo

Sūriai
Andriaus Ufarto/BFL nuotr. / Sūriai
Šaltinis: BNS
0
Skaitysiu vėliau
A A

Paskui lietuviško varškės sūrio ir Stakliškių „Midų“ gamintojus paraišką Europos Komisijai dėl žymėjimo Saugomos geografinės nuorodos ženklu pateikė vienintelė sūrio „Liliputas“ gamintoja Lukšių pieninė.

„Verslo žinios“ rašo, kad pienininkai viliasi, jog Europos Sąjungos pripažinimas padės reklamuoti išskirtinį produktą, gaminamą rankomis.

Jurbarko rajone įsikūrusi Lukšių pieninė stengiasi įrodyti, kad sūris „Liliputas“ yra vienintelis ir išskirtinis, nes jam būdingas savybes suteikia Belvederio sūrinės cecho rūsyje, kuriame nokinamas sūris, natūraliai augantis unikalus mikroskopinis grybas.

Pieninės laboratorijos vedėja Asta Batakienė sakė, jog būta bandymų šio grybo nuvežti į kitas įmones ar net į užsienį, tačiau bandymai žlugdavo, nes grybas išsigimdavo ir sugadindavo sūrį. Gyventi ir augti jis gali tik Belvederio dvaro parke esančios sūrinės rūsyje, jame nuolat tvyro 10-14 laipsnių temperatūra ir 93-94 proc. drėgmė.

Nedideli, 0,5 kilogramo, sūriai, kuriems iš karto prigijo pavadinimas „Liliputas“, Belvederio sūrinėje daromi nuo 1958 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.
Komentarai
Temos Sūris
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką