Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ūkininkai: prieš Kalėdas nuperkama vis daugiau žąsų ir kalakutų

Tyli ir rami Buivydžių kasdienybė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr. / Žąsys
Šaltinis: Lrt.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Naminius paukščius auginantiems ūkininkams prasidėjo darbymetis – prieš šventes daugiausia nuperkama ančių, žąsų, kalakutų. Kai kurie paukščiai įmonių užsakyti dar vasarą, kitus, manoma, išpirks savaitę prieš Kalėdas.

„Priklausomai nuo šeimos dydžio, kaip kas mėgsta – vieni nori 3 kilogramų, kiti sako „mums duok 6 kilogramus – kuo riebesnė, tuo geriau“. Jei susirenka 10–12 žmonių, tai užtenka ir 6 kilogramų. Jeigu dar įdarą įdedame, tai dažniausiai netgi ir lieka žąsies mėsos, nes įdaras visada skaniau būna“, – apie žąsų pardavimą pasakoja Panevėžio rajono ūkininkė Lina Bielinytė.

Pasak ūkininkų, pigiausiai iki Kalėdų apsimoka išlaikyti žąsis – jos nereiklios lesalams ir greitai auga.

Ūkininkai sako, kasdien žąsienos nepaskanausi – riebesnė už vištieną, sausesnė, tamsesnė mėsa, daug brangesnė, todėl kepta žąsis – šventinis patiekalas.

Ūkininkai sako, kasdien žąsienos nepaskanausi – riebesnė už vištieną, sausesnė, tamsesnė mėsa, daug brangesnė, todėl kepta žąsis – šventinis patiekalas.

Kilogramas skerdienos, žadama, kainuos tiek pat, kiek pernai – apie 4,5 euro.

Du dešimtmečius kalakutus auginantis Anykščių rajono ūkininkas Vladislovas Tamošiūnas sako, kad kalakutiena kasmet populiarėja.

Šiemet ūkininkas pirkėjams pasiūlys apie 2 000 kalakutų.

Lrt.lt
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką