Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkininkas veršelius laiko šaltyje

Spaudžiant 13 laipsnių šalčiui, bendrovės „Pelaniškiai“ fermos vadovas Marius Misiulis veršelius laiko lauke. „Idealesnių sąlygų nerasi!“ – teigė pieno fermos vadovas M.Misiulis, rodydamas, kokie guvūs ir kaip gerai jaučiasi žiemą lauke laikomi veršeliai.
Veršeliai lauke.
Veršeliai lauke. / Youtube.com stopkadras

Ir iš tikrųjų, viso reportažo metu spaudžiant 13 laipsnių šalčiui beveik visi veršeliai buvo lauke, į namelius nė neketino eiti, rašo pienoukis.lt

Jau tris žiemas lauke laikant veršelius galima įvardinti, į ką reikia orientuotis. Pasak M.Misiulio, parenkant veršelių namelių vietas, svarbu nuolydžiai, kurie padės išlaikyti sausus veršelių namelius ir sumažinti problemas dėl kreikimo.

Fermos vadovo teigimu,  minusinė temperatūra labiau veikia darbuotojus nei gyvulius, būtent todėl visus metus veršeliai yra laikomi gryname ore. Vadovas prisimena tik vieną atvejį 2012 m. žiemą, kai spaudžiant 30 laipsnių šalčiui veršeliai 12 valandų buvo suvesti į tvartą – veršiavimosi patalpą. Tačiau po to iškart grąžinti į lauko namelius.

Teigiama, jog veršelių augimui tokios sąlygos netrukdo, atvirkščiai – išvengiama tvartinės infekcijos, veršeliai sveikesni ir gerai auga. Tai įrodo ir bendrovėje atliekamų svėrimų rodikliai – per parą vidutinis veršelių priesvoris apie 840-860 g. Po atjunkymo vidutiniškai veršeliai sveria 115-120 kg.

M.Misiulis sakė esantis patenkintas veršelių laikymu lauke, ir pridūrė, jog į tuos laikus, kai prieauglis buvo laikomas tvarte, tikrai negrįš.

VIDEO: Veršelių laikymas lauke

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius