Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užgavėta per „riebiai“

Iki praėjusių metų spalio 15 d. Trakų rajone turėjo būti išskerstos visos kiaulės. Tačiau kai kurie rajono gyventojai negavo kompensacijų už paskerstas kiaules, nes skerdė nedeklaruotas arba tai darė gerokai vėliau, nei buvo reikalaujama.
Slepiamos kiaulės kriuksėdamos pasitiko veterinarijos gydytoją Vaidą Jonušaitį ir sutrikusį šeimininką.
Slepiamos kiaulės kriuksėdamos pasitiko veterinarijos gydytoją Vaidą Jonušaitį ir sutrikusį šeimininką. / Vlado Kasperavičiaus/„Ūkininko patarėjo“ nuotr.

Atsirado ir gudručių, kurie visai neskerdė kiaulių, jas slėpė. Atokiame vienkiemyje Onuškio seniūnijoje, Mirgelių kaime, gyvenantis Kęstutis Judickas sulaukė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Trakų skyriaus specialistų vizito. Vyresnioji veterinarijos gydytoja Rima Krasnogirienė ir vyriausiasis veterinarijos gydytojas inspektorius Vaidas Jonušaitis užsuko pas šį sodietį patikrinti laikomų gyvulių. Maža to, kad auginamas veršis neturėjo įsagų, o karvė vieną jų buvo pametusi, tikrintojus pasitiko garde patikliai kriuksinčios dvi kiaulės.

Prasižengimą K.Judickas aiškino tuo, kad prieš savaitę nusipirko dvi kiaules pasiskersti Užgavėnėms. Prastai melavo sodybos šeimininkas, nes esamas mėšlas bylojo, jog kriuksės čia jovalą ėdusios nuo rudens.

Šis nusižengimas K. Judickui gerokai kirs per kišenę – šių metų Užgavėnės jam įsimins ilgam: teks sumokėti 14 Eur baudą už administracinių teisės aktų pažeidimą, per trumpiausią laiką paskersti turimas kiaules, savo lėšomis nuvežti organus ir kraują tyrimui, už kiaulių kraujo ir organų afrikinio kiaulių maro tyrimus susimokėti po 50 Eur už kiekvieną kiaulę. Neklaužados dar laukia ir nemaloni žinia iš Nacionalinės mokėjimų agentūros – už pažeidimus gali būti perskaičiuotos išmokos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius