Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veterinarai sulaikė 600 netinkamai paženklintų paršelių siuntą

Iš Estijos įvežtų 600 vnt. paršelių siunta sustabdyta. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai patikrinimo metu nustatė, kad gyvuliai įvežti su TRACES sertifikatu, paršeliai ženklinti tatuiruotėmis/įdagais ausyse, tačiau informacija neįskaitoma. Paršeliai yra izoliuoti, kol nebus gauta reikalinga informacija iš Estijos veterinarijos tarnybos, pranešė VMVT.
Paršeliai
Paršeliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paršelius auginti į mūsų šalį įvežė UAB „System“. Minėti paršeliai kilę iš vietovės Estijoje, kuri neužkrėsta afrikiniu kiaulių maru.

VMVT primena, kad visi kiaulių laikytojai privalo registruoti kiaules ir jų laikymo vietas bei bandas. Kiaulės prieš perkėlimą į kitą laikymo vietą ar kitą bandą ženklinamos į vieną ausį įsegant vieną dviejų dalių ausų įsagą su bandos numeriu. Į skerdyklą Lietuvoje vežamos kiaulės gali būti ženklinamos į užpakalinę šlaunį tatuiruote, kurioje nurodomas bandos numeris.

Ūkiniai gyvūnai ženklinami, siekiant užtikrinti užkrečiamųjų ūkinių gyvūnų ligų prevenciją, ligų kontrolę, nustatant ligos šaltinį bei kontaktus su kitais ūkiniais gyvūnais. Taip pat siekiant užtikrinti tiesioginių išmokų administravimą ūkinių gyvūnų laikytojams. Ūkinių gyvūnų ženklinimo sistema yra viena svarbiausių visos atsekamumo sistemos „nuo tvarto iki stalo“ grandžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius