-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anželikos Cholinos „Tango in fa“

Spalio 22 d. 19 val. Ūkio banko teatro arenoje bus rodomas A|CH teatro šokio spektaklis "Tango in fa" pagal Astoro Piazzollos muziką.
Foto naujienai: Anželikos Cholinos „Tango in fa“
E. Rastenytes nuotr.iš „Tango in fa“. Martynas Rimeikis ir Anželika Cholina. / zmones24.lt

Spalio 22 d. 19 val. Ūkio banko teatro arenoje bus rodomas A|CH teatro šokio spektaklis "Tango in fa" pagal Astoro Piazzollos muziką.

„Tango in fa" atsirado kaip trumpa 20 min. miniatūra, kuri 2000 m. buvo pristatyta Londono „Millennium Dome" centre. Pirmajame sąstate šoko 3 poros: aktorius Darius Gumauskas, Šiaulių dramos teatro aktorius Dalius Jančiauskas, Dovydas Togonidzė, balerina Živilė Baikštytė, šiuolaikinio šokio šokėja Indrė Pačėsaitė ir choreografė Anželika Cholina. Po didelio pasisekimo Londone ši tema buvo išplėsta ir 2001m. LNOBT scenoje buvo pristatytas pilnas 70 min. trukmės spektaklis. Tai vienintelis spektaklis, kuriame iki šiol šoka pati choreografė, o šįmet po šešerių metų pertraukos į „Tango in fa" grįžta balerina Živilė  Baikštytė. 


„Šis spektaklis išgyveno labai spalvingus periodus, mes daug gastroliavome po pasaulį, keitėsi artistai. Įvesdama naują artistą, sukurdavau jo liniją artimą jo esamam gyvenimui ar praeičiai, nes kuo labiau artistui suprantama, apie ką jis šoka, tuo lengviau ir įdomiau jam perteikti tikras, asmeniškas emocijas. Artistai šokdavo taip, kad šiurpas bėgdavo. Tokio paveikumo, pavyzdžiui, buvo Dariaus Gumausko ir Živilės Baikštytės duetas. Beje, šiandien niekas negali sušokti taip, kaip jie šoko, nes tai nepakartojama, " - prisiminimais dalijasi choreografė Anželika Cholina.


Apie asmeninę patirtį nelinkusi pasakoti Živilė Baikštytė neatskleidžia, kas tikra iš tuometinio jos gyvenimo buvo perkelta į sceną : „Tegul tai lieka paslaptimi. Kai buvo statomas spektaklis, visi labai susidraugavom, laikėmės lyg kokia sekta ir labai daug ko išmokome vieni iš kitų." Apie įsimintiną duetą su aktoriumi D. Gumausku balerina pasakoja: „Choreografė labai taikliai pajuto, kokį duetą reikia sukurti, o mes sugebėjom jį įtaigiai atlikti, tuo jis ir ypatingas". 


Pernai parodytas jau 100-asis „Tango in fa" spektaklis. Tokį populiarumą lemia ne tik spektaklio energija bei jausmų atvirumas, bet ir tai, kad Anželikos Cholinos tango nėra argentinietiško tango atkartojimas. Tai labiau tango baletas, pasižymintis choreografės sukurtais netipiškais, transformuotais judesiais. Muzikinį spektaklio pagrindą sudaro garsaus smuikininko Gidono Kremerio interpretuoti Astoro Piazzollos kūriniai, kuriuos atliko Kremerata Baltica. Estetinį spektaklio vaizdą sukuria prabangios dizainerio Juozo Statkevičiaus kurtos suknelės bei elegantiškos eilutės.


Spalio 22 d. „Tango in fa" šoks: choreografė Anželika Cholina, baleto artistai Eligijus Butkus, Margarita Makejeva, Marius Miliauskas, Martynas Rimeikis, Nerijus Tauskus, Giedrė Zaščižinskaitė, Andrius Žužžalkinas bei balerina Živilė  Baikštytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius