Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūnas Bižokas + Edita Daniūtė = Taika!

„Su didžiausiu malonumu pristatau Arūną Bižoką (31) bei jo partnerę Katiušą Demidovą ir iš visos širdies šiai porai linkiu sėkmės", žiūrovų nuostabai ištarė ilgametė Arūno partnerė Edita Daniūtė.
Foto naujienai: Arūnas Bižokas + Edita Daniūtė = Taika!
Butauto Barausko nuotrauka / zmones24.lt

„Su didžiausiu malonumu pristatau Arūną Bižoką (31) bei jo partnerę Katiušą Demidovą ir iš visos širdies šiai porai linkiu sėkmės", - daugelio festivalio „Vilnius Dance Festival 2009" žiūrovų nuostabai ištarė ilgametė Arūno partnerė Edita Daniūtė. Kažkada ji buvo žadėjusi neatleisti, kad jis susirado kitą porininkę.


Arūnai, buvo netikėta, kad festivalį vedėte kartu su Edita. Pripažinkite, po išsiskyrimo tarp jūsų tvyrojo šaltukas.


Šioks toks buvo. Edita - labai emocinga, užsipliekianti. Kartą pasakė kategorišką sakinį, o žurnalistai jį vis kartojo ir kartojo. Mes jau senokai gražiai bendraujame. Kai ji susirado šokių partnerį italą Angelo Madonią ir pradėjo treniruotis, susitikdavome studijose. Mačiau, kaip ji pasirodė „Kylančių žvaigždžių" konkurse Didžiojoje Britanijoje. Iškart supratau, kad jie laimės, nes ant parketo atrodė užtikrintai. Taip ir buvo. Be to, „Blackpool" varžybose jų pora iškart užkopė į aštuntą vietą. Mes su Katiuša, kaip ir pernai, likome antri.

Mūsų su Edita santykiai atšilo, kai prieš pirmas svarbias varžybas Didžiojoje Britanijoje pernai žiemą iš jos gavau sėkmės linkinčią žinutę. Supratau, kad Editą sutikęs gatvėje galėsiu sveikintis, o ne bėgti į kitą pusę apsimetęs, jog nepastebėjau (juokiasi). Šiemet prieš festivalį „Vilnius Dance Festival 2009" kilo mintis pakviesti ją vesti renginio. Edita turi patirties. Šiek tiek reikėjo įkalbinėti (šypsosi). Bet rezultatas - labai geras.


Kaip ir pernai, festivalyje su partnere Katiuša parodėte klasikinių šokių šou. Prie jūsų prisidėjo ir kitos praeityje garsios šalies poros, pastaruosius metus gyvenančios ir šokančios užsienio šalyse. Kodėl ant parketo neišėjo Edita su Angelo?


Jos partneris turėjo planų Italijoje. Žinoma, būtų buvę labai gražu, nes šou programas parodė kažkada sėkmingą karjerą Lietuvoje dariusios poros, o dabar pripažinimą pelnančios Jungtinėse Valstijose, Honkonge. Tai buvo puiki galimybė tėvynėje savo pasiekimus parodyti draugams, giminaičiams ir buvusiems kolegoms.


Arūnai, jau pusantrų metų nebešoki kaip Lietuvos atstovas. Su savo partnere turi daug pasiūlymų dalyvauti programose, neapleidžiate svarbiausių konkursų. Kur tavo namai?


Esu benamis (juokiasi). Nors namai yra Jungtinėse Valstijose, Naujajame Džersyje, daugiausia laiko praleidžiu Didžiojoje Britanijoje, kur vyksta prestižinės varžybos ir čempionatai, taip pat Japonijoje, Honkonge. Šiose šalyse - puikios sąlygos dirbti. Vienu metu, kai lankiausi Honkonge, ten susitikdavo apie dešimt lietuvių šokėjų. Azijos šalyse šokiai populiarūs tarp labai turtingų žmonių, jie rengia prabangius šou. Ten užsidirbti sąlygos geresnės nei kitur. Tenka pripažinti, kad mano gyvenimo tempas didelis, bet ne menkesnis jis buvo ir tada, kai šokome su Edita.


Kodėl nusprendėte atstovauti Jungtinėms Valstijoms? Juk Katiuša - rusė, tu - lietuvis.


Katiuša jau seniai šoka kaip Amerikos atstovė. Ji nenorėjo ko nors keisti. Pasirinkimas buvo nedidelis: arba atstovauti Lietuvai, arba - Rusijai. Kadangi dėl to galėjome susiginčyti, pasirinkome neutralią šalį. Kita vertus, atstovaujant Amerikai palankesnės galimybės užsidirbti, dalyvauti varžybose, turėti mokinių. Šie niuansai labai svarbūs.


Turi mokinių? Kur jie tavęs laukia?


Visur (juokiasi). Bet mokymas kol kas nėra pagrindinė mano veikla. Su Katiuša nusprendėme, kad dabar mums svarbiausia - šou, konkursai ir tik tada pedagoginė veikla. Turime apie trisdešimt porų. Tačiau nesame pagrindiniai jų treneriai. Teikiame konsultacijų, duodame patarimų.


Kiek kainuoja Arūno Bižoko ir Katiušos Demidovos šokių pamoka? Poros, pasaulio profesionalų šokėjų reitingų lentelėje užimančios antrąją vietą?


Kaip ir kiti treneriai, Lietuvoje dirbu lietuviškomis kainomis. Pasaulinis standartas yra šimtas-du šimtai eurų už pamoką.


Ar ekonomikos krizė paveikė šokių pasaulį?


Mes kol kas jos nejaučiame. Konkursai tebevyksta. Honkonge ir Japonijoje taip pat niekas nesikeičia. Bet gal dar pajusime jos padarinius.


Net ir geriausios poros kada nors baigia karjerą. Kiek dar ketini suktis ant parketo?


Su Katiuša apie tai kalbamės. Ji norėtų šeimos, vaikų. Mums jau per trisdešimt, todėl laiko daug neliko. Manau, šoksime iki trisdešimt penkerių. Žinoma, laikas parodys, ar tuomet nepakeisime nuostatos. Jeigu seksis, sunku bus vieną dieną tiesiog viską baigti. Reikėtų priežasties priimti tokį sprendimą.


Su Katiuša bemaž diena iš dienos esi jau pusantrų metų. Jūs vis dar pora tik ant parketo? Gal Katiuša - tavo gyvenimo moteris? Juk tai įprasta šokėjų gyvenime...


Ne. Ji turi draugą, su kuriuo jau seniai kartu. Kadangi abu dėl artimų santykių su partneriais turime patirties, iškart tai aptarėme. Dirbame profesionaliai. Galbūt todėl mums taip gerai sekasi. Asmeninį gyvenimą kiekvienas dėliojamės, kaip norime.


Tavo širdis užimta?


Kai toks mano gyvenimo būdas, tai padaryti kol kas sudėtinga (juokiasi). Kiek buvo draugių, greitai suprasdavo, kad dėl mano užimtumo stabilius santykius labai sunku sukurti. Bet neketinu šokti iki keturiasdešimties. Galvoju apie šeimą. Kita vertus, kai nuspręsiu nebešokti, juk nenueisiu į parduotuvę ir neišsirinksiu žmonos (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius