-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Cezaria Evora savo gerbėjams dovanoja visiškai naują studijinį albumą

Lapkričio 25 dieną vienintelį koncertą mūsų šalyje surengs garsioji atlikėja Cezaria Evora.
Foto naujienai: Cezaria Evora savo gerbėjams dovanoja visiškai naują studijinį albumą
Foto naujienai: Cezaria Evora savo gerbėjams dovanoja visiškai naują studijinį albumą / zmones24.lt
Lapkričio 25 dieną vienintelį koncertą mūsų šalyje surengs garsioji atlikėja Cezaria Evora. Išskirtiniame pasirodyme „Utenos pramogų arenoje“ Vilniuje egzotiškoji Afrikos dainininkė atliks naujausias dainas iš netrukus pasirodysiančio albumo „Nha Sentimento“ (lt. „Mano jausmai“). Koncertas Vilniuje bus vienas iš vos dešimties garsiosios Cezarios Evoros pasirodymų Europoje šiemet – artimiausiu metu garbaus amžiaus dainininkė planuoja pailsėti nuo gastrolių.

Naujausią albumą „Nha Sentimento“ pati atlikėja vadina „poema Žaliojo kyšulio saloms“. Meilę gimtinei Cezaria Evora išreiškia su 14 visiškai naujų kompozicijų, kuriose egzotiški Vakarų Afrikos ritmai susipina su svajingomis jūreivių dainomis. Albumą prodiusavo ilgametis atlikėjos bendražygis José da Silva, o instrumentines kūrinių partijas padėjo įrašyti talentingas pianistas Nando Andrade ir Kairo miesto orkestras.

„Nha Sentimento“ – jau 11-asis Cezarios Evoros studijinis albumas, net keletą metų kurtas gimtosiose atlikėjos Žaliojo kyšulio salose ir moderniausiose Paryžiaus studijose. Prekyboje „Nha Sentimento“ turėtų pasirodyti jau spalio 26 dieną, o lapkričio 25 dieną Vilniuje savo naujausias dainas Lietuvos žiūrovams Cezaria Evora atliks gyvai.

Portugalų ir kreolų kraujo turinti Cezarią Evorą, žiniasklaidos dar vadinama „juodąja Edita Piaf“, garsėja mornomis – dainomis, kuriose į harmoningą visumą susilieja egzotiški Vakarų Afrikos ritmai, brazilų melodijos, portugalų fadai ir anglų jūreivių dainos. Mornos atliekamos gitara, fortepijonu, smuiku ir altu.

Cezaria Evora yra viena iškiliausių šių dienų vokalinės muzikos atlikėjų. 68-erių dainininkė yra išleidusi 16 studijinių albumų ir dainų rinkinių, jos sąskaitoje net 6 „Grammy“, „World Music“ ir daug kitų prestižinių apdovanojimų. Šią vasarą už pasiekimus muzikoje ir visuomeniniame gyvenime Cezariai Evorai įteiktas aukščiausias Prancūzijos civilinis apdovanojimas – Garbės legionieriaus ordinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius