-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donalda Meiželytė meilę išmainė į Seimą

Vietoj koncertų ir įrašų - posėdžiai, krūvos dokumentų, žiovulį keliantys kolegų pasisakymai iš Seimo tribūnos.
Foto naujienai: Donalda Meiželytė meilę išmainė į Seimą
Gedimino Žilinsko nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Donalda Meiželytė-Svilienė.

Gimimo data, vieta: 1975 08 07, Šilutė. 33 m.

Šeima, kurioje gimė: tėtis Tadas Meiželis - žurnalistas, mama Albina Meiželienė - pedagogė.

Šeiminė padėtis: išsiskyrusi, augina dukrą Jutą (12).

Išsilavinimas: VU žurnalistikos bakalauro laipsnis. 

Karjera: žurnalistė, muzikos atlikėja, dainininkė, renginių vedėja; rašė straipsnius jaunimo temomis Tauragės laikraščiui „Tauragiškių balsas"; dirbo Lietuvos AIDS centre, Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, Lietuvos radijuje ir televizijoje, radijo stotyje „Radiocentras" (vedė laidą vaikams, sukūrė meškučio Dakučio vaidmenį), televizijos kanale LNK (laidoje „Dviračio žynios"), bendradarbiavo su keliais periodiniais leidiniais; 2007 m. su verslininku Mečislovu Subeliu-Tigru dalyvavo LNK muzikiniame šou „Žvaigždžių duetai"; išleido keletą dainų vaikams ir du solinius albumus; 2008 m. įsitraukė į Tautos prisikėlimo partijos (TPP) veiklą ir buvo išrinkta į Seimą.


Vietoj koncertų ir įrašų - posėdžiai, krūvos dokumentų, žiovulį keliantys kolegų pasisakymai iš Seimo tribūnos. Vietoj ovacijų ir plojimų - visuotinis tautos pasmerkimas. O kur dar be pastangų krentantys kilogramai... Ar Seimo nare tapusi dainininkė iš tiesų jaučiasi savo rogėse?


Iš Seimo niekur nebėgs


Laukdama Donaldos vienoje kavinėje, prisiminiau „geltonas" televizijos laidas, kurių reportažuose ši atlikėja atrodė surūgusi ir nelaiminga. Gali pamanyti, kad į politiką ją kas su botagu varė. O gal patekusi į Seimą Donalda nė trupučio nesijaučia išmušta iš vėžių? „Visokių minčių buvo. Juk esu gyvas organizmas. Politika - visiškai kitas žanras. Neslėpsiu, iš pradžių buvo neramu, ar pavyks integruotis. Be to, buvome puolami nuo pat partijos įkūrimo. Reikėjo laiko, kad aštrūs kampai nusigludintų", - kai susitinkame prisipažįsta ji ir patikina, jog, nepaisant visokių kalbų, Seime ketina dirbti iki kadencijos pabaigos. 


Moteriai teko pakeisti ne tik veiklos pobūdį, bet ir įpročius... Anksčiau sau karkartėmis leisdavusi net iki vidurdienio pamiegoti dainininkė dabar neretai keliasi ir pusę septintos ryto.

„Tik atsikėlusi, mėgdavau, gerdama kavą, terasoje paskaitinėti. Ritualo neatsisakiau, todėl turiu keltis dar pusvalandžiu anksčiau", - šypsosi jauna moteris, su dvylikamete dukra Juta gyvenanti nuosavame bute Lazdynuose.


Koncertų nepasiilgsta


Apie buvusią veiklą - dainavimą, renginių vedimą - Donalda kalba be didelės nostalgijos: „Man atrodo, aš jau buvau pasiekusi pačią karjeros viršūnę, t. y. kai viskas puikiai sekasi, bet tai darai automatiškai. Lyg ne menininkas būtumei, o prie staklių dirbtumei. Viskas staiga apsivertė ir dėl to nesigailiu."


Kelis koncertus Donalda surengė jau būdama Seimo nare. Dėl to jos elgesį svarstė Seimo etikos ir procedūrų komisija. Dainininkė atsipirko tik įspėjimais, tačiau nuo to laiko koncertų už pinigus neberengia. „Galiausiai nuspręsta, kad kūrybine veikla (pagal įstatymus ja užsiimti Seimo nariai gali - aut. past.) nelaikoma tik svetimų kūrinių atlikimas. Aš juk atlieku savos kūrybos dainas. Galėjau ginčytis ir kažkaip „vartytis"... Tačiau manau, kad iš tiesų koncertinė veikla nedera prie mano naujo statuso",  - sako Seimo narė, dabar koncertuojanti nebent labdaringuose renginiuose. Žurnalistai Donaldą užpuolė net ir po pasirodymo Seimo kanceliarijos darbuotojams, nors šiems ji su kolege Inga Valinskiene koncertavo be atlygio. Nepaisant to, moteris sako nebijanti žiniasklaidos išpuolių. „Kažkada įtaigiai dainavau dažnutes apie politikus. Dabar esu kitoje barikadų pusėje. Turiu su tuo susitaikyti", - sako moteris.


Jaučiasi kompetentinga


Nepaisant skeptiškų tautos nuomonių ir nuolat prie ko prisikabinti randančių žurnalistų, Donalda įsitikinusi, kad jai užtenka kompetencijos dirbti Parlamente: „Turiu aukštąjį išsilavinimą. Atsakomybės jausmas man niekada nebuvo svetimas. Raštvedyba, darbas su dokumentais man jau pažįstamas. Nematau jokios tragedijos."


Atspari ji ir bendrai visuomenės opinijai. „Valdžia niekada nebuvo gera. Tegul žmonės geriau mane plūsta nei pykstasi šeimose", - šypteli jaunoji Seimo narė.


Meno pasaulio atstovų priekaištai dėl padidintų mokesčių Donaldai atrodo visiškai nepagrįsti, mat ji pati, dar prieš tapdama Seimo nare, tikina keturis metus mokėjusi socialinio draudimo įmokas, nors irgi dirbo pagal autorines sutartis. „Man nesuvokiama, kodėl kiti menininkai to anksčiau nedarė", - stebisi atlikėja.


Beje, Donalda ne itin džiaugiasi Seimo narės alga. Moteris tikina dainuodama ir vesdama renginius uždirbdavusi daugiau. „Skirtingai nei anksčiau, dabar negaliu kontroliuoti savo algos ir patenkinti visų poreikių. Juk privalau išlaikyti save, dukrą ir būstą, o ir atrodyti kasdien turiu respektabiliai, bent kartą per mėnesį reikia nusipirkti kokį kostiumėlį", - kalba žinoma moteris.


Tarnybiniams romanams - ne!


Beje, drabužių problema moteriai dabar ypač aktuali, mat ji neseniai atsikratė maždaug 8 kilogramų. Donalda teigia jokių pastangų nedėjusi - kilogramai sutirpo patys nuo nervų ir streso. „Nemėgstu sportuoti. Visada sakydavau: kam bėgti, jei niekas nesiveja. Normalu, kad po 30 metų medžiagų apytaka sulėtėjo ir priaugau šiek tiek lašinukų. Be to, ir darbo specifika buvo tokia: savaitgalį dirbi „n" valandų - su aukštakulniais, „po prakaitu", o paskui imi ir atsipalaiduoji. Savotiški ritualai - ėjimas į parduotuvę, valgio gaminimas... Neslėpsiu, kilogramai ėmė kristi ne tik dėl to, kad patekau į Seimą, bet ir dėl pokyčių asmeniniame gyvenime", - atvirai kalba praėjusią vasarą su mylimuoju Andriumi Kurganovu (28) išsiskyrusi „seimūnė".


„Nepavadinčiau to nei skyrybomis, nei vedybomis. Tiesiog kartais žmonėms reikia vieniems nuo kitų pailsėti, subręsti santykiams, pažvelgti į savo draugystę iš šono, įvertinti visus „už" ir „prieš".  Matot, būna ne tik ekonominė, bet ir santykių krizė. Juk netgi psichologai kalba apie poros bendrame gyvenime atsirandančias trijų, septynerių metų ar kitokias krizes. Gal mes papuolėme ant tos bangos? Bet greičiau jau man nuo to veiklos pasikeitimo iškilo abejonių. Pervargimas ir kova su naujais iššūkiais bet kokių santykių nepagerina", - įsitikinusi dainininkė.


Ar „laisvi" Seimo nariai į jauną, žinomą, išvaizdžią ir vienišą kolegę nesidairo? „Baik juokus! Seime lytys susiniveliuoja", - šypsosi Donalda. Vis dėlto, išjungus diktofoną, moteris prisipažįsta, kad vyrų dėmesio Seime jai netrūksta. Tik flirtui ji yra abejinga, nes tarnybiniams romanams sako griežtą „ne"!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius