-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edita Daniūtė-Vasiliauskienė: nors man jau trisdešimt, širdyje – vis dar aštuoniolika

Pagaliau radusi laisvą nuo darbų minutę į didįjį sportą sugrįžusi šokėja Edita Daniūtė-Vasiliauskienė sutiko papasakoti mums apie dabartinę veiklą, naująjį partnerį ir asmeninį gyvenimą.
Foto naujienai: Edita Daniūtė-Vasiliauskienė: nors man jau trisdešimt, širdyje – vis dar aštuoniolika
Teodoro Biliūno nuotrauka / zmones24.lt

Pagaliau radusi laisvą nuo darbų minutę į didįjį sportą sugrįžusi šokėja Edita Daniūtė-Vasiliauskienė sutiko papasakoti mums apie dabartinę veiklą, naująjį partnerį ir asmeninį gyvenimą.


Dosjė:


Vardas, pavardė: Edita Daniūtė-Vasiliauskienė.

Gimimo data, vieta: 1979 07 11, Vilnius. 30 m.

Šeima, kurioje gimė: mama Gražina - vokiečių kalbos mokytoja metodininkė, tėtis Stasys - zootechnikas, habilituotas mokslų daktaras, ilgametis „Girelės" paukštyno direktorius, keturiolika metų vyresnė sesuo Erika - gydytoja.

Šeiminė padėtis: ištekėjusi; vyras Mindaugas (32), dukra Evita, kuriai spalį sueis dveji metukai.

Pasiekimai: šokdama su Arūnu Bižoku (31) tapo pasaulio, Europos sportinių šokių čempione, daugkartinė Lietuvos čempionė. Kaune yra įkūrusi savo šokių mokyklą. Vedė LNK šokių projektą „Šok su žvaigžde". Neseniai Edita sugrįžo į didįjį sportą ir šiuo metu šoka su savo nauju partneriu iš Sicilijos (Italija) Angelo Madonia (25).


Edita, papasakokite, kuo šiuo metu taip užsiėmusi?


Šiuo metu bandau 40 paauglių suguldyti į lovą (juokiasi). Su savo šokių partneriu Angelo Madonia dirbame jaunimo šokių stovykloje Birštone. Čia yra suvažiavę daugybė įvairių tautybių jaunų šokėjų. Kai nedirbame su jaunimu, tuomet su Angelo repetuojame, šokame.


Užsiminėte, kad artimiausiu metu laukia daug kelionių. Kur kelsite sparnus?


Iš pradžių vyksiu į Estiją, kur vesiu vieną seminarą. Vėliau skrisiu į Japoniją, ten su partneriu šoksime viename šou.


Ar nepavargstate nuo tokio intensyvaus ritmo?


Žinoma, kad pavargstu. Tačiau kai prisimenu tuos laikus, kuomet nešokau, suprantu, kad geriau būti darbų sūkuryje, nei sėdėti namuose. Kai nutrūko šokių karjera, man buvo labai blogai. Džiaugiuosi, kad turiu tiek visokių darbų, stengiuosi mėgautis kiekviena minute.


O Jūsų vyras Mindaugas nepyksta dėl tokio Jūsų užimtumo?


Ne, vyras nepyksta, tačiau mane labai graužia sąžinė dėl dukrytės. Buvau ją į Birštoną atsivežusi, bet mažylės auklė čia blogai jautėsi, todėl jos išvyko atgal į Kauną.

Tačiau visai neseniai su visa šeima buvome Turkijoje, puikiai paatostogavome.


Prieš kelias savaites atšventėte savo 30-ąjį jubiliejų. Papasakokite apie šią šventę.


Viskas buvo labai fainai. Gimtadienį švenčiau su draugais viename klube Kaune. Šventė užsitęsė iki 5 valandos ryto (šypteli).


Ar pasikeitė kas nors įžengus į ketvirtąją dešimtį?


Tiesą pasakius, ne. Aš daug blogiau jaučiausi iki jubiliejaus. „Sergu" tokia liga -priešgimtadienine depresija. Šįmet ji ir vėl mane aplankė. Tiesiog vien juodos mintys į galvą lindo. Bet gimtadieniui praėjus iš karto geriau pasijutau.


Psichologai tvirtina esą moterį, peržengus 30 metų ribą, pradeda kamuoti nerimas...


Širdyje jaučiuosi aštuoniolikos (nusijuokia).


Kaip save palepinate po sunkių darbų?


Kai tik turiu laiko, stengiuosi apsilankyti pas masažistus. Masažai man labai padeda atsipalaiduoti. Tačiau pastaruoju metu aš džiaugiuosi savo veikla ir nuolat patiriu emocinį pasitenkinimą.


Pakalbėkime apie Jūsų šokių partnerį Angelo. Kaip Jums sekasi su juo šokių aikštelėje?


Neblogai. Tiesa, jis juk italas, todėl kartais būna išties sunku. Tačiau ir mano būdas nelabai lietuviškas. Kaip aš sakau, pusiau itališkas, todėl greitai randame bendrą kalbą. Tiesą pasakius, Angelo suprato, su kuo turi reikalų ir per daug nesispyrioja (šypteli).


Dėl ko dažniausiai su Angelo ginčijatės - dėl profesinių ar buitinių dalykų?


Apie buitį negaliu kalbėti, jos nėra. Viskas tik dėl šokių. Na, Angelo yra toks žmogus, kuris nemėgsta kritikos.


O Jūsų vyras nepavyduliauja dėl to, kad daug laiko praleidžiate su savo partneriu?


Nė kiek! Jis nekelia jokių pavydo scenų. Mano vyras džiaugiasi viengungišku gyvenimu.


Ar nebaisu tuomet Jums jį palikti viengungiškai nusiteikusį?


Na, kaip čia pasakius. Jei nemyli, tai nemyli. Per prievartą nesulaikysi ir virve nepririši. Jeigu bus noras ir reikalas, tai ir pabėgs, nors ir 24 valandas per parą drauge būtume.


Šiuo metu Jūsų šeimoje viskas tvarkoje?


Taip taip taip, viskas gerai. Kaip jau minėjau, neseniai puikiai praleidome laiką Turkijoje. Mano dukrytė - tiesiog nuostabi, labai gero charakterio. Viskas toje kelionėje džiugino. Ar nepriminė ši kelionė antrojo medaus mėnesio? Vargu. Tai buvo medaus mėnuo su Evita. Su dukryte kartu gražiai bučiavomės (juokiasi).


Tai gal su Mindaugu jau galvojate ir apie antrąjį vaikelį?


Ne, šiuo metu abu esame užsivertę darbais. Mindaugas atidaro naują advokatų kontorą. Jis paskendęs darbuose. Kaip žinote, šiuo metu krizė, todėl advokatų paslaugos itin paklausios. Aš irgi įnikusi į darbus. Kol kas džiaugiamės savo Evita ir šeimos pagausėjimo neplanuojame.



Barbės devyndarbės


Žinoma režisierė Dalia Ibelhauptaitė (42) neseniai viename interviu prisipažino, jog yra absoliuti darbomanė. „Dirbu tiek, kad grįžusi į viešbutį tegaliu galvoti apie miegą. Dažniausiai darbo dieną pradedu pusę septynių. Elektroniniai laiškai, susitikimai, repeticijos... Tik vidurnaktį grįžtu į viešbutį", - yra sakiusi moteris.


Žurnalistė ir laidų vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė (37) yra įkūrusi „Anoniminių darbomanų klubą". Pats pavadinimas išduoda klubo veiklą. Suprantama, kad ir pati Asta prisipažįsta esanti darbomanė.


Talentingoji dainininkė Jurga Šeduikytė (29) irgi viešai yra prisipažinusi, jog visą save atiduoda darbui. „Aš visiška darbomanė, tad rankų sudėjusi nesėdžiu. Kitos moterys pagimdžiusios skiria laiko sau, važiuoja prie jūros, lankosi grožio salonuose, o aš nieko dėl savęs nedariau", - apie etapą po gimdymo kalbėjo Jurga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius