Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eduardo Gimenezas. Gyvenimas tango ritmu

Puikiai žinomas tango pradininkas Lietuvoje Eduardo Gimenezas ne tik vaidina, koncertuoja, dainuoja ir moko šokti tango ritmu, bet ir jau trečią kartą lietuvius nustebino organizuojamu „Baltijos tango festivaliu“.
Foto naujienai: Eduardo Gimenezas. Gyvenimas tango ritmu
Foto naujienai: Eduardo Gimenezas. Gyvenimas tango ritmu / zmones24.lt
Temos: 1 Tango
Puikiai žinomas tango pradininkas Lietuvoje Eduardo Gimenezas ne tik vaidina, koncertuoja, dainuoja ir moko šokti tango ritmu, bet ir jau trečią kartą lietuvius nustebino organizuojamu „Baltijos tango festivaliu“.

Jūsų gyvenimas sukasi aplink tango. Kodėl būtent tango?

Gimiau Urugvajuje ir daugiau nei dvidešimt metų gyvenau Argentinoje, kur tango yra labai populiarus. Ten nuo pat vaikystės visi dainuoja, koncertuoja ir net šoka tango tiesiog gatvėje. Per radiją groja tango muzika, per televizorių rodo tango šokius, žurnalai rašo apie tango atlikėjus... Visur tik tango, tango, tango...

O ką jums gyvenime reiškia tango?
Tango – tai meilė, tragedija, aistra, išdavystė ir ištikimybė. Visa tai panašu į mano gyvenimą. Būna blogų dienų, būna gerų. Būna laimėjimų, būna pralaimėjimų. Tango tarsi padeda visas neigiamas emocijas nuvyti šalin.

Kaipgi santūrūs lietuviai reaguoja į šį muzikos stilių?
Daugeliui lietuvių iškart patiko tango – pamatė, kad jį šokdami gali išreikšti visas emocijas, kurių negali išreikšti netgi žodžiais. Du kartus per savaitę mokau šokti tango, todėl puikiai matau, kaip „tango terapija“ padeda žmonėms. Jeigu kas ir ateina į pamoką blogos nuotaikos, visada išeina su plačiausia šypsena veide.

Jau trečius metus organizuojate „Baltijos tango festivalį“. Kuo jis buvo ypatingas šiemet?
Į Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Druskininkuose vykusius koncertus atvyko aukšto lygio atlikėjų iš viso pasaulio, kurie leido žiūrovams pasinerti į dar nepatirtą ir nematytą tango pasaulį. Šis stilius vadinasi elektrotango. Žiūrovai galėjo pamatyti ir išgirsti visą tango istoriją, o vakarais mokytis šio šokio paslapčių „Pubo Latino“ klube.

Tango gerbėjų vis daugėja?
Pirmaisiais metais lietuviai į tango žiūrėjo lyg į pramoginį šokį. Ateidavo pažiūrėti šou su dirbtinėmis šypsenomis. O mes parodėme, koks iš tikrųjų yra tango. Tokių gerbėjų jau neateina į festivalį, bet aš tik džiaugiuosi, nes dabar pritraukiame tikrus tango aistruolius, kurie supranta, ką norime pasakyti, ir mėgaujasi šokiu. Smagu, kad tokių kasmet vis daugėja.

Esate dviejų grupių „Latinpower“ ir „Tango Gatos“ muzikos atlikėjas. Ar turite laiko šeimai?
Be abejo, turiu. Šeima man – didžiausia vertybė. Jau penkerius metus gyvenu su mylima moterimi aktore Ineta. Auginame gražią dukrytę vardu Upė. Jai jau treji.

Jūs susituokę?
Ne. Bet gyventi nesusituokus ar susituokus juk tas pats. Svarbiausia, kad mylime vienas kitą.

Kas gi rūpinasi dukryte, kai esate tokie užsiėmę?
Dabar mažylė atostogauja pas Inetos tėvus. Bet tik pora savaičių. Kai būna užsiėmusi tik Ineta, su Upe mielai leidžiame laiką drauge – bendraujame, aš gaminu valgyti.

Norite pasakyti, kad jūs šeimininkaujate namuose?
Kai būnu užsiėmęs, Ineta šeimininkauja. Bet kai ji repeticijose ar išvykusi – aš. Mes – puiki komanda. Gerbiame vienas kito darbus ir padedame vienas kitam. Moku pagaminti daug argentinietiškų patiekalų, ypač iš jautienos.

Širdies draugei ir dukrytei patinka argentinietiškas maistas? Ne per aštru?
Negaminu aštriai. Stengiuosi pagaminti taip, kad visiems patiktų.

Kaip leidžiate savaitgalius?
Savaitgaliais dažniausiai mūsų šeimai pats darbų įkarštis. Koncertai, spektakliai... Tačiau kai tik laisva diena, einame į kiną, teatrą ar pasivaikščioti po mišką. Prieš porą mėnesių buvome išvykę į Egiptą – puikiai pailsėjome ir smagiai praleidome laiką.

Dukrytė jau moka šokti tango?
Upė labai gražiai šoka, bet dar neaišku kokiu stiliumi, turbūt savu. Taip pat moka dainuoti ir ne tik lietuviškai – ir angliškai, rusiškai. Neseniai supažindinau ją su pianino skleidžiamais garsais.

O vaidinti?
O! Ką tikrai gerai moka, tai vaidinti. Čia jau mamytės mokykla.

Ar būna, kad po koncertų jums gerbėjos įteikia gėlių?
Būna. Gana dažnai.

Ineta nepavyduliauja?
Ji labai protinga. Net jeigu ir pavydi, to neparodo.

O jūs esate pavydus? Juk Ineta – aktorė, jai taip pat dėmesio neturėtų trūkti.
Pradžioje draugystės buvau be galo pavydus. Vos susilaikydavau, kai po spektaklio mano draugei dovanodavo gėlių.

Kaip dabar?
Ir dabar pavydus, bet ne taip, kaip anksčiau. Supratau, jog labai daug energijos išeikvoju pavydėdamas, todėl nusprendžiau tą energiją panaudoti kitiems dalykams.

Jūs esate kilęs iš Urugvajaus, mylimoji – lietuvė. Ar nekyla šeimoje problemų dėl kultūrų skirtumų?
Kartais būna tokių situacijų, kai mes nesutariame. Tai normalu. Juk kitos poros kalba ta pačia kalba, bet taip pat nesupranta vienas kito. Nemanau, kad mūsų santykiai kažkuo skiriasi nuo kitų.

Kokia kalba jūs šnekatės tarpusavyje?

Lietuviškai, o jeigu pritrūksta man žodžių, tada gestais susikalbame.

Ineta nors truputį moka ispanų kalbą?
Ji daug ką supranta ispaniškai, tačiau pritingi kalbėti. Manau, čia viena iš daugelio moterų taktikų – apsimesti, kad nieko nesupranti ir nesivelti į konfliktą.

Kaip santykiai su draugės tėvais?
Kiekvieną kartą, kai susitinku su mylimosios tėvais, dėl kultūrų skirtumų truputį jaučiu įtampą. Bet gal ir gerai, kad jaudinuosi, nes nežinau, kaip praeis susitikimas, ar teisingai suprasime vieni kitus. Ir jeigu viskas sklandžiai praeina, tai tada dvigubas džiaugsmas.

Kaip jūsų artimieji žiūri į tai, jog dvylika metų gyvenate Lietuvoje?
Mano mama ir sesės labai džiaugiasi, nes mano seneliai kilę iš Lietuvos, todėl smagu, kad nors vienam pavyko išpildyti senelių svajonę – sugrįžti į gimtinę.

Gal turite kokį įprotį, kuris aplinkiniams atrodo keistas?
Visur ir visada su savimi nešiojuosi matės gėrimą. Pasiimu su savimi net specialų indą, vadinamą kalabasa (calabaza) arba tiesiog matė, ir geriu pro vamzdelį (bombilla). Dar su savimi turiu termosą šilto vandens, kad galėčiau ilgiau mėgautis šiuo gėrimu. Mano draugai vis dar stebisi, kai ateinu žaisti futbolą ne su alaus buteliu, o su matės gėrimu rankoje.

Kaip atsitiko, kad matės gėrimas tapo jūsų įpročiu?
Argentinoje ir Urugvajuje visiems įprasta vaikščioti visur su mate, netgi dalytis ja su draugais ar pažįstamais. Tai nacionalinis šių šalių gėrimas. Kiek žinau, dabar Argentinoje jau žmonės nebesinešioja su savimi termoso šilto vandens. Tam, kad daugiau dirbtų, o ne mėgautųsi mate.

Kuo ypatinga matė?
Matės gėrimas – lyg pypkė ar cigaretės, tik trauki ne sveikatai žalingus dūmus, o skystį, kuriame gausu vitaminų. Šis gėrimas teikia daug energijos, bet kartu ir ramina. Skirtingai nei kava, nuo kurios didesnio išgerto kiekio tampi nervingas.

Ineta tikriausiai irgi „užsikrėtė“ šiuo keistu įpročiu?
Ineta iki šiol geria matę tik pataikaudama man arba norėdama prisimeilinti. Pirmasis gurkšnis būna labai kartus, ne visiems patinka. Kadangi mane močiutė nuo vaikystės prie jo pripratino, taip įpratau, kad dabar nebegaliu gyventi be matės.

Ar planuojate šeimos pagausėjimą?
Kartais pasvarstome, tačiau sprendimo kol kas nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius