Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupė „Airija“: vėl kartu

Iširus grupei „Airija", prieš devynerius metus jos nariai patraukė į skirtingas puses. Ne, ne todėl, kad būtų mirtinai susipykę, - tiesiog kiekvienas įsivaizdavo laimę rasiąs kitose pasaulio vietose...
Foto naujienai: Grupė „Airija“: vėl kartu
Nuotrauka iš asmeninio albumo / zmones24.lt

Iširus grupei „Airija", prieš devynerius metus jos nariai patraukė į skirtingas puses. Ne, ne todėl, kad būtų mirtinai susipykę, - tiesiog kiekvienas įsivaizdavo laimę rasiąs kitose pasaulio vietose: grupės vokalistas Darius Mileris (37) su žmona Asta (32) išvyko į išsvajotąją Airiją, bosistas Kostas Radlinskas (39) pasuko Amerikos pusėn, smuikininkas Eimantas Belickas (35) liko Lietuvoje. Prieš keletą savaičių ketvertas vėl susitiko ir nusprendė atkurti grupę. Tiesa, tik vienam koncertui.


„Pasikeitėme fiziškai, sustiprėjome dvasiškai, o įgyta patirtis net ir mus pačius į senas dainas priverčia pažvelgti kitaip. Tačiau, žinau, tose dainose esame tokie patys..." - sako Darius. Su bičiuliais jis pasirodys birželio viduryje vyksiančiame festivalyje „Be2gether".

„Airijos" vyrukai teigia, kad mintis atkurti grupę ir dar kartą sykiu užlipti į sceną kilo spontaniškai. Tiesa, Dubline su šeima - grupėje būgnus mušusia žmona Asta, sūnumis Arijumi ir Roku - gyvenantis Darius prasitaria, kad turbūt visi galvojo apie sugrįžimą bent keliems koncertams, tad festivalio rengėjų pasiūlymas tapo puikia proga tai padaryti. Juolab kad prieš kelias savaites visam laikui į Lietuvą iš Amerikos grįžo bosistas Kostas. „Baisiai nesmagu pasidarė taip patogiai ten gyventi, kai žmonės čia vargsta, - šypteli draugų Koka vadinamas muzikantas, paklaustas, kodėl po kone septynerių metų, praleistų Čikagoje, nusprendė grįžti. - Aš, kaip Lietuvos pilietis, taip pat turiu gauti kančios ir skausmo." Beje, buvęs „Airijos" bosistas koncertą „Be2gether" scenoje vadina ne atsikūrimu, o vienkartiniu senų dainų atlikimu tiems, kurie trokšta jas išgirsti.


Ar įmanoma, kad „Airija" po pasirodymo didžiausiame festivalyje Lietuvoje nedings iš muzikos padangės? „Nesvarstau tokios galimybės, - prisipažįsta Darius. - Galvoju apie koncertą, tikiu, bus linksma ir savotiškai šventa vėl visiems groti vienoje scenoje." Koka mano, kad tokie dalykai kaip grupės atsikūrimas ar iširimas turi vykti natūraliai. Minčių, jog galėtų groti sykiu ir ateityje, jis neturi. Neturi jų ir vienintelis iširus „Airijai" Lietuvoje likęs smuikininkas Eimantas Belickas: „Man atrodo, geriau tegu viskas lieka taip, kaip yra. Man patinka, ką esame įrašę, bet nemanau, kad galime dar ką nors naujo sukurti."


Taigi naujų „Airijos" dainų „Be2gether" žiūrovai neišgirs. „Dainos turi gimti kaip vaikai, tam būtinas ir gamybos, ir nėštumo laikas, o kol kas išgyvenome tik ilgą kontracepcijos periodą", - nusijuokia Koka. Grupės vokalistas, dainų autorius Darius sako ir dabar savo koncertuose dažnai grojantis „Airijos" kūrinius, todėl mato ir girdi, kad jie, nors ir atsiradę prieš dešimt metų, yra aktualūs, temos - amžinos, artimos visoms kartoms. „Po išsiskyrimo visi, nors ir atskirai grojome, tobulėjome kaip muzikantai, todėl, neabejoju, skambėsime kitaip nei anuomet, - įsitikinęs Eimantas. - Negana to, grojome gana gūdžiais laikais, kai įgarsinimas koncertuose, švelniai tariant, buvo nekoks. Festivalyje, tikiuosi, suskambėsime taip, kaip norėjome skambėti prieš dešimt metų, bet neturėjome sąlygų."


Grupė „Airija" neegzistuoja jau devynerius metus, šešerius su puse, kol Koka gyveno Amerikoje, nė karto nebuvo visi susibėgę į krūvą. Prisipažįsta, kad per tą laiką daug kas pasikeitė: kas pražilo, kas prapliko. Negana to, visi tapo tėvais: Dariaus sūnums Arijui ir Rokui - dešimt ir treji, Eimanto dukrelė Adelė - ketverių su puse, Kokos sūnus Markas - penkerių. Kita vertus, nors ir kiek laiko prabėgo, vėl susitikus paaiškėjo, kad visi tokie patys ir, dideliam džiaugsmui, nė kiek nenutolę. „Juk bendravome: Darius su Asta dažnai atvažiuodavo į Lietuvą, su Andriumi (Mamontovu - aut. past.) viešėdamas Amerikoje aplankydavau Koką, be to, yra internetas", - aiškina Eimantas. Beje, po išsiskyrimo „Airija" kartą jau buvo susibėgusi - 2002-aisiais grupės dešimtmečio proga.


Pasak Dariaus, ne grupės išsiskiria, o žmonės - tam, kad vėl susitiktų. O kai susitinka muzikantai, gimsta arba atgimsta muzika. Koka įsitikinęs: grupės išsiskiria tuomet, kai pajunta, kad viską, ką galėjo, jau pasakė. „Jei nesinori malti š... arba daryti vis to paties, kad tik bukai užsidirbtum, belieka išsiskirti. Kalbu ne apie visas pasaulio grupes, juolab kad yra tokių, kurių niekaip neišskirsi ir nenumarinsi, net jei daugiau kaip pusė narių išmirę", - neabejoja „Airijos" bosistas.


Prieš kelias savaites su bičiuliais susitikę Vilniuje, Darius ir Asta grįžo į Airiją, tad būsimam koncertui kiekvienas ketina rengtis individualiai. „Juk yra įrašai, tad nebūtina būti kartu, kad pasiruoštume. Be to, daug metų repetavome - šį tą atsimename. Darius ir Asta atvažiuos keletą dienų prieš festivalį, todėl bus laiko „susicementuoti", o ir „Airijos" muzika tokia „įsiėdusi", kad galite būti ramūs - pasiruošime", - šypteli Koka su Eimantu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius