Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyčiui Paškevičiui šlagerių karaliaus titulas galvos nesusuko

„Šlagerių karaliaus titulas manęs neapsvaigino. Laukia koncertai, ruošiuosi prisėsti prie naujo tryliktojo albumo kūrybos – nėra kada įsijausti į karaliaus vaidmenį“, – šmaikštauja dainininkas Gytis Paškevičius.
Foto naujienai: Gyčiui Paškevičiui šlagerių karaliaus titulas galvos nesusuko
Foto naujienai: Gyčiui Paškevičiui šlagerių karaliaus titulas galvos nesusuko / zmones24.lt
„Šlagerių karaliaus titulas manęs neapsvaigino. Laukia koncertai, ruošiuosi prisėsti prie naujo tryliktojo albumo kūrybos – nėra kada įsijausti į karaliaus vaidmenį“, – šmaikštauja dainininkas Gytis Paškevičius.

Keletas faktų
Gimė 1961 m. spalio 4 dieną Šiauliuose.
Mokslai – savamokslis dainininkas. Mokykloje dainavo chore, grojo ansamblyje. Su gitara, kuria skambinti išmoko pats, nesiskiria nuo pirmosios klasės. Muzikinę karjerą pradėjo kaip restoranų dainininkas, vėliau išpopuliarėjo kaip romansų ir baladžių atlikėjas. Pats kuria dainų tekstus ir muziką.
Diskografija – išleido dvylika albumų. „Winner“ (1993 m.), „Šiam pasauly“ (1994 m.), „Tikras garsas“ (1995 m.), „Viskas liks“ (1996 m.), „Baladės draugams“ (1997 m.), „Dvadcat dnej v Sankt Peterburge“ (1999 m.), „Susapnuok mano meilę“ (2002 m.), „Visam pasauliui atviri langai“ (2004 m.), dainų rinkinys „Nueitas kelias“ (2004 m.), „Dvadcat dnej v Sankt Peterburge 2“ (2005 m.), „Langas į tavo širdį“ (2007 m.), „Kelias į tavo širdį“ (koncertinis variantas pasirodė 2008 m.).
Didžiausias pomėgis – žvejyba.
Su žmona Rugile augina du vaikus (penkiolikos metų sūnų Dominyką ir aštuonerių metų dukrą Urtę).

Rodos, visai neapsidžiaugėte, kai buvote tituluotas Šlagerių karaliumi?
Jau pamiršau, kad esu išrinktas karaliumi. Šis titulas man nėra kažkuo labai ypatingas. Pakvietė, dalyvavau, ir tiek. Tai – tarsi žaidimas, prablaškantis kasdienybę. Jausmas kaip per gimtadienį: šiandien visi sveikina, o kitą rytą skaudama galva vėl imiesi įprastų darbų (juokiasi).

Kuo sužavėjote klausytojus, kad laurai atiteko jums?
Net nežinau. Tiesiog dainavau iš visos širdies. Manau, kai darai tai, kas tau patinka, ir atiduodamas dalelę savęs, žiūrovas jaučia ir įvertina. Per koncertus nedarau pigaus šou vien tam, kad priviliočiau klausytojus. Tiek prieš trisdešimt metų, tiek dabar man labai svarbūs dainų tekstai, norisi, kad jie būtų prasmingi. Smagu, kai žmonės po koncerto išeina pakylėti, susimąstę, gal net susigraudinę.

Šlagerių karalius ir karalienė buvo apdovanoti kelione į Egiptą. Ilsėtis važiuosite vienas ar su šeima?
Net nežinojau, kad yra toks prizas. Išskyrus karališkas regalijas, dar man niekas neįteikė jokios kelionės į Egiptą (kvatoja). O jei įteiks, greičiausiai išleisiu tik žmoną su vaikais, nes vasara atlikėjams – pats karštymetis. Esu suplanavęs daug koncertų, kurių nenorėčiau atšaukti. Be to, jau noriu pradėti kurti naujojo albumo dainas – darbų iki kaklo.

Kada žadate išleisti naująjį albumą?
Bijau prisižadėti, bet norėčiau jį baigti prieš Naujuosius metus arba po Naujųjų.

Tai bus tryliktas jūsų albumas. Nesate prietaringas?
Skaičiams – ne. Be to, mano žmona gimusi kovo 13-ąją. Jei tiek metų gyvenant kartu nieko bloga nenutiko, nėra ko baimintis (juokiasi).

Geriausiai pailsite savo sodyboje?
Dabar sodyboje neturiu kada ilsėtis, nes ten važiuoju dirbti.

Gal renčiate namą?
Statau, bet ne pats. Dirba statybininkai, bet reikia prižiūrėti, kad viskas vyktų sklandžiai.

Ar dar vis laikotės dietų? Berods, laikėtės dietos pagal kraujo grupes.
Permainų troškulys, noras atsinaujinti buvo paskatinęs lieknėti ir keisti įvaizdį. Esu gyvas pavyzdys, jog vyrai gali mesti svorį ne vien iš meilės arba dėl mirtinos ligos (juokiasi). Dabar jau nesilaikau jokios dietos. Tiesiog žiūriu, ką ir kiek valgau. Sakoma, sveika viskas, kas su saiku.

Daugiau kaip trisdešimt metų esate scenoje. Ar nepabodo?..
Ne. Vis dar norisi kurti ir dainuoti. Gitara brazdinti pradėjau nuo pirmos klasės, o rimčiau gyvenimą susieti su scena ir muzika apsisprendžiau tik grįžęs po karinės tarnybos. Ir niekada nesigailėjau!

Be muzikos ir kūrybos turbūt neįsivaizduojate savo gyvenimo?
Nors jaunystėje net nesvajojau apie dainininko karjerą, tai mane įtraukė it liūnas. Ilgiau nepadainavęs netveriu savo kailyje. Tėvai niekada prievarta nebruko muzikos, netempė į jokias muzikos mokyklas. Ir aš savo vaikų neskatinu sekti mano pėdomis, kiekvienas pats turi rasti savo gyvenimo kelią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius