-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Hughas Laurie: depresija jam tinka

Tie, kurie nematė nė vienos „Daktaro Hauso" serijos, greičiausiai net neįtaria apie šio aktoriaus egzistavimą.
Foto naujienai: Hughas Laurie: depresija jam tinka
AOP nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Jamesas Hughas Calumas Laurie.

Gimimo data, vieta: 1959 06 11, Oksfordas, Anglija.

Šeima, kurioje gimė: gimė gydytojo ir namų šeimininkės šeimoje; šeimoje buvo ketvirtas vaikas, turi tris vyresnes seseris.

Šeiminė padėtis: 1989 m. vedė teatro administratorę Jo Green; vaikai: Charlesas Archibaldas (20), Williamas Albertas (17) ir Rebecca Augusta (15).

Karjera: aktorius, rašytojas, muzikantas; vaidino filmuose „101 dalmatinas", „Peliukas Stiuartas Litlis", „Fenikso skrydis", „Street Kings" ir kt., 2004 m. ir 2005 m. serialas „Daktaras Hausas" nominuotas „Emmy" apdovanojimams; 2005 ir 2006 m. Hughas už geriausią aktoriaus vaidmenį draminiame seriale apdovanotas „Auksiniu gaubliu"; 2007 m. Anglijos karalienė aktoriui suteikė Britų imperijos Kavalieriaus ordiną.


Tie, kurie nematė nė vienos „Daktaro Hauso" serijos, greičiausiai net neįtaria apie šio aktoriaus egzistavimą. Hugho Laurie vaidinamas personažas daktaras Hausas buvo pripažintas antru seksualiausiu serialo gydytoju per visą kino istoriją. Seksualumu Hausą pralenkė tik George'as Clooney, kuris gydytoją vaidino seriale „Ligoninės priimamasis".


Medicina buvo taip arti


Pasak aktoriaus, jam nesvetimas gydytojų pasaulis, nes jo tėvas irgi buvo gydytojas. Tiesa, aktoriaus tėvas buvo Hauso priešingybė: pareigingas pilietis, dėvintis tvido kostiumus. Jis buvo kupinas sveikos nuovokos ir gerumo. Todėl Hughas teigia, kad nuo vaikystės jaučia didelę pagarbą gydytojams. Kai būsimam aktoriui buvo 15 metų, jis norėjo sekti tėvo pėdomis, bet vėliau persigalvojo. „Gal buvau pernelyg kvailas, o gal tiesiog tingėjau aštuonerius metus paskirti medicinos mokslams", - teisinasi Laurie. Tačiau 1981-aisiais jis baigė Cambridge'o universitetą, įgijo antropologijos ir archeologijos bakalauro laipsnį. Dar studijuodamas universitete, Hughas vaidino mėgėjų teatre „Footlights dramatic Club". Ten jis susipažino su būsimu komedijos partneriu Stephenu Fry (51) ir aktore Emma Thompson (49). Baigę universitetą, jie visi trys dar ilgai dirbo drauge. Didžiojoje Britanijoje Hughas Laurie išgarsėjo kaip komedijų aktorius. Jis būtų tapęs geriausiu Anglijos komedijų aktorius, jeigu ne 2004 m. suvaidintas visiškai kitokio amplua herojus seriale „Daktaras Hausas" .


Depresijos ištakos - santykiai su motina


Hughas Laurie užaugo ypač santūrioje anglų  šeimoje. Aktorius prisipažįsta, kad tarpusavyje šeimos nariai vienas su kitu bendravo pabrėžtinai mandagiai. Jie stengdavosi vienas prie kito nesiliesti, mažasis Hughas net nebučiuodavo mamos. Laurie, tik perkopęs 20 metų slenkstį, suvokė, kad pabučiuoti motiną - normalus dalykas.

Laurie santykiai su mama buvo gana sudėtingi. Jauniausias iš keturių vaikų ir vienintelis sūnus šeimoje, kaip teigia seserys, buvo mamos numylėtinis. Nežinia, ar motiną kankino depresija, bet jai dažnai kito nuotaikos. Aktoriaus mamai tokie dalykai, kaip laimė, pasitenkinimas, gera nuotaika ar komfortas, atrodė smerktini. Jei kuris nors iš šeimos narių bandydavo jai nors truputį parodyti švelnumo, ji užkirsdavo: „Nebūk ištižėlis!" Hughui buvo 29-eri, kai mirė jo motina, bet, pasak vyro,  jie taip ir nerado kompromiso. Matyt, tokia gyvenimo įžanga ir tapo Hugho depresijos ir niūrumo pagrindu. Tokie santykiai šeimoje paaiškina ir perdėtą aktoriaus savikritiką.


Paniurėlių pora


Paniuręs, paskendęs mintyse Laurie - būtent toks aktorius yra filmavimo aikštelėje ir niekas į tai nebekreipia dėmesio.

Aktoriaus draugai teigia, kad jo žmona Jo, su kuria jiedu susipažino 80-ųjų pabaigoje, daro didelę teigiamą įtaką vyro dvasinei pusiausvyrai. Laurie juokauja, kad šalia žmonos jis privalo suvaldyti savo niūrią nuotaiką, nes „Jo yra dar didesnė paniurėlė nei aš".

Tarp sutuoktinių būta ir nemalonių įvykių, bet jie vis dar drauge. 1997 m. Hughas užmezgė meilės romaną su filmo „The Place Of Lions" režisiere Audrey Cooke. Apie šį gyvenimo periodą aktorius nė kalbėti nenori.

Kai ponia Laurie sužinojo apie vyro neištikimybę, ji pasiryžo bet kokia kaina išsaugoti šeimą. Tuomet Jo parašė jausmingą laišką Audrey maldaudama jos liautis susitikinėti su jos vyru.

Kai Hughas suprato, kokį skausmą jis sukėlė artimiesiems, aktorius susirgo depresija, iš kurios Laurie išbrido tik rimtai gydydamasis.

Serialo „Daktaras Hausas" žvaigždė prisipažįsta, kad jis - sudėtinga asmenybė. Beje, būtent dėl to aktoriui ir buvo pasiūlytas daktaro Hauso vaidmuo.


Atskleisti daktaro talentai


„Vienas iš svarbiausių mano gyvenimo tikslų - kad mano vaikams nereikėtų rausti iš gėdos dėl to, kuo užsiima jų tėvas. Mano trys vaikai yra patys maloniausi vaikai pasaulyje. Jie nuoširdžiai manimi žavisi", - prisipažįsta niūrus aštraus proto daktaras, kuris seriale priklauso nuo narkotinio preparato vikodino.

Hughas Laurie ne tik talentingas aktorius, bet ir muzikantas. 1996 m. išleista jo knyga „The Gun Seller" akimirksniu tapo skaitomiausia. Šiuo metu jis rašo antrą knygą.

Hughas Laurie įrodė, kad publikos meilę galima pelnyti ne tik skandalais. Jis nesiblaško po naktinius klubus, nemaino gražuolių kiekvieną savaitę, o žurnaluose nerasite girto aktoriaus nuotraukų. Atvirkščiai - visą laisvalaikį Hughas skiria šeimai. Kaip tikras džentelmenas jis nekalba apie savo santykius su moterimis.


Joely Richardson (43)


„Laurie asmenybę sudaro dvi pusės: yra Hughas, kuris gali šėlioti iki nukritimo, ir yra Hughas, kuris kankinasi ir dažnai būna niūrus", - teigia gera Laurie bičiulė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius