-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Juozas Liesis. Sunkmečiu žinomus tėvelius gelbsti gandrai?

Krizei alsuojant į nugarą, o valdininkams planuojant nurėžti motinystės pašalpas, žinomų žmonių šeimos neišsigando: kaip niekad gausiai šią vasarą užderėjo būsimų mamyčių ir tėvelių.
Foto naujienai: Juozas Liesis. Sunkmečiu žinomus tėvelius gelbsti gandrai?
Gedmanto Kropio nuotrauka / zmones24.lt
Krizei alsuojant į nugarą, o valdininkams planuojant nurėžti motinystės pašalpas, žinomų žmonių šeimos neišsigando: kaip niekad gausiai šią vasarą užderėjo būsimų mamyčių ir tėvelių.

Dosjė:


Vardas, pavardė: Juozas Liesis.
Gimimo data, vieta: 1973 11 06, Klaipėda.
Šeiminė padėtis: vedęs; su žmona Egle (28) augina dukrytę (1,7).

Tos stebuklingos smulkmenos...

Buvęs „bavaras“ Juozas Liesis su žmona Egle laukia šeimos pagausėjimo – tokios kalbos sklando sostinėje. Juozas su žurnalistais mielai bendrauja, tačiau slapukavimas – tarsi jo antroji profesija.
Kas pažįsta Juozą, jau spėjo pastebėti, kad meilė vyrą pakeitė neatpažįstamai. Anksčiau vakarėliuose iki paryčių mėgdavęs šėlti, o šiandien diplomuotas režisierius kiekvieną laisvą minutę stengiasi praleisti su šeima – žmona Egle ir dukrele Meile. Juozui nesunku iššluoti grindis, išplauti indus, pakeisti dukrelės sauskelnes, vėliau su ja pažaisti slėpynių, o grįžusią namo žmoną Eglutę apiberti komplimentais. Regis, iki pilnos laimės nieko nebetrūksta...
„Esu labai laimingas žmogus. Pats laimingiausias. Jau net nepamenu tų dienų, kai gyvenau vienas. Man tas laikas jau nebeegzistuoja. Dabar gyvenu su labai smagia kompanija – žmona ir dukrele. Pasitenkinu labai mažais dalykais: dukrytės šypsena, vaikiškais mūsų žaidimais, su žmona gaminamais pusryčiais... Tai smulkmenos, bet tokios stebuklingos... Aš moku džiaugtis gyvenimu. Yra duonos ir lašinių man užtenka. Važinėju automobiliu, kuris vos rieda, ir nežadu dėl to verkti. Kokia laimė, kad turiu kojas ir galiu vaikščioti. Mano dienos bėga sparčiai – sulig saulės patekėjimu ir jos palydėjimu. Gyvenu įprastą gyvenimą: vakarus leidžiu namuose, kopose, miške, futbolo aikštėje, parduotuvėje“, – įspūdžiais apie savo smagią kasdienybę dalijasi Juozas.
Buvęs „bavaras“ neslepia, kad su šeima praleidžia visą laisvalaikį ir čia pat rimtu veidu pašmaikštauja: „Dukters aš niekur iš akių neišleidžiu: aplink tiek daug smurto, purvo, kraujo. Gatvėse važinėja automobiliai, smardina orą. Čia, aišku, juokauju. O kai aš juokauju, dažniausiai suprantu tik aš ir Eglė.“

Auginsime septynis vaikus

Juozo klausiame tiesiai šviesiai, ar tikrai jo šeimoje jau kitąmet krykštaus antra atžalėlė? „Kiek bus vaikų, tiek ir užauginsime. Svajojame apie septynis. Jei tik bus galimybių, būtinai tiek vaikų auginsime“, – nuo tiesaus atsakymo išsisuka vyras.
Performuluojame klausimą: ar Juozo žmona Eglė laukiasi antro vaikelio? „Esame jauna šeima, todėl kasdien gyvename laukimo režimu. Ir vaikų laukiame, ir atostogų, ir krizės pabaigos, – toliau išsisukinėja Juozas. – Nesakau nei „taip“, nei „ne“.“
Užsiminus, kad vienas fotografas neseniai užfiksavo Eglę su šiek tiek padidėjusiu pilvuku, todėl nebeverta slėpti, kad Liesių šeima netrukus pagausės, Juozas juokiasi: „Nemačiau tų nuotraukų, be to, ne iš nuotraukų savo žmoną myliu. Myliu tai, ką galiu paliesti, paglostyti, pauostyti.“
Ar Juozas, kaip ir dauguma vyrų, svajoja užauginti sūnų? „Jei atvirai, man jokio skirtumo – sūnus ar dukra. Nežinau, apie ką svajoja vyrai, puikiai žinau, ko noriu aš. Svarbiausia, kad vaikas gimtų sveikas, o užaugtų laimingas“, – sako pašnekovas.
Na, kad Juozas – vienas didžiausių slapukautojų Lietuvoje, tuo įsitikinome, todėl baigiant pokalbį vis dar bandome jauno tėvelio kantrybę.

– Juozai, ar pasakytumėte žurnalistams, jei Jūsų žmona tikrai lauktųsi antro vaikelio?

– Būtinai. Ši informacija verta pirmų žurnalo puslapių. Mes padarysime viską, kad tik Lietuva kuo greičiau bristų iš krizės, kad mūsų šalyje augtų kuo daugiau vaikų. Gal reikėtų išplatinti oficialų pranešimą? O jei kalbėtumėme rimtai, negadinkite popieriaus – juk yra kur kas svarbesnių temų ir įdomesnių žmonių, kurie mielai pasidalys savo asmeniniais džiaugsmais.
Kad ir kaip būtų, kalbų apie žmonos nėštumą, „bavaras“ nepaneigia... Vyras mieliau pasakoja apie šeimą, vidinius pokyčius, o ne apie ateitį... Na, yra, kaip yra. Žymus žmonės visada slepia nėštumą, tačiau jis kaip yla išlenda iš maišo.

„Jei atvirai, man jokio skirtumo – sūnus ar dukra. Svarbiausia, kad vaikas gimtų sveikas, o užaugtų laimingas.“


Laukia pirmos atžalėlės:


1. Mėnesio pabaigoje pirmagimio susilauks dainininkė Aistė Pilvelytė (29).
2. Buvusi manekenė Aistė Jasaitytė (28) vaikelio susilauks kitų metų pradžioje.
3. Grupės „Skamp“ narys Viktoras Diawara (31) su drauge Živile (31) vaikelio laukia rudenį.
4. Šią vasarą pagausės krepšininko Mindaugo Lukauskio (29) ir jo žmonos Jurgitos (26) šeima.

Laukia antro vaikelio:

1. Dainininko Jurgio Didžiulio (30) žmona Erica Jennings (29) dar šiemet antrą kartą taps mama. Pora augina vienerių metų gimtadienį atšventusį sūnelį Praną.
2. Kalbama, kad mažylio laukiasi grupės „Funky“ narė Beata Wilkin (30). Ji iš pirmosios santuokos su širdies draugu futbolininku Gleytonu Barbosa (27) augina sūnų Tomą (6).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius