Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marilyn Monroe. Seksualiausia pasaulio legenda

Jos geidė milijonai vyrų, o moterys pavydžiai žvelgė į šios moters nuotraukas žurnaluose bei stengdavosi pamėgdžioti jos stilių.
Foto naujienai: Marilyn Monroe. Seksualiausia pasaulio legenda
AOP nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Marilyn Monroe

Vardas, pavardė: Norma Jeane Mortenson.

Gimimo ir mirties data, vieta: 1926 06 01, Los Andželas, JAV; 1962 08 05, Brentvudas, JAV.

Šeima, kurioje gimė: gimė psichikos sutrikimų turinčios Gladys Pearl Monroe ir norvego Edwardo Mortenseno šeimoje; aktorę užaugino įtėviai.

Meilės nuotykiai: Alanas Youngas, Artas Aragonas, Charlesas Feldmanas, Robertas F. Kennedy, Johnas F. Kennedy, Frankas Sinatra, Yvesas Montandas, Elvis Presley, Arthuras Milleris, Marlonas Brando, Joanas Crawfordas, Brigitte Bardot ir kt.

Šeiminė padėtis: tris kartus išsiskyrusi.

Karjeros pasiekimai: modelis, aktorė, kelis kartus laimėjusi „Auksinį gaublį“, dainininkė.


Įdomūs faktai:


  • Iš tikrųjų Marilyn buvo brunetė.
  • Žavėjosi Albertu Einšteinu, jis Marilyn atsakė tuo pačiu.
  • Garsėjo nepunktualumu. Laukti aktorės penkias valandas buvo įprasta.
  • Visiškai nuoga ji pozavo tik vieną kartą.
  • Sirgo maniakine depresija.
  • Jaunystėje dirbo lėktuvų detalių fabrike ir testavo parašiutus.
  • Žinomas amerikiečių rašytojas Normanas Meileris Marilyn Monroe pavadino Sekso Stradivarijumi.

Jos geidė milijonai vyrų, o moterys pavydžiai žvelgė į šios moters nuotraukas žurnaluose bei stengdavosi pamėgdžioti jos stilių. Filmuose ji vaidino banalius vaidmenis, tačiau į kino istoriją įėjo kaip viena ryškiausių XX amžiaus aktorių. Ji - tai Marilyn Monroe, amžinai liksianti seksualumo simbolis.


Sekso simbolis


Marilyn Monroe nebuvo tokia naivi moteris, kaip kartais gali atrodyti skaitant amžininkų atsiliepimus ar žiūrint filmus, kuriuose ji vaidino. Atvirkščiai - aktorė turėjo puikią uoslę ir nutuokė, kas labiausiai patinka paprastiems amerikiečiams, tiksliau - vidurinės klasės vyrams. Būdama brunetė, kas tuo metu Holivude buvo labai madinga, Marilyn peroksidu nusišviesino plaukus, raudonai dažėsi lūpas ir, nepaisydama, jog svėrė kur kas daugiau nei to meto kino ekrano žvaigždės, vilkėjo trumpas ir prigludusias sukneles. Marilyn Monroe, arba MM (taip ją vadino to meto spauda), patrauklumo fenomenas iki šiol analizuojamas net psichologijos institutuose. Manoma, kad aktorės sėkmės paslaptis buvo nuoširdus tikėjimas tuo, ką daro, atkaklumas ir puiki nuotaika. Viduje išgyvenanti milžiniškas audras moteris šypsodavosi netgi viešbučių darbuotojams ar mieste ją persekiojantiems vaikams. Ir Marilyn, ir jos vadybininkai puikiai žinojo, ko reikia žmonėms: intrigos, erotikos ir jokiu būdu neparodyti jiems, jog esi už juos protingesnis. O intriguoti MM visada mokėjo. Viename interviu aktorė, paklausta, kuo vilkėdama gulasi su vyru į lovą, atsakė: „Tik pasikvėpinusi kvepalais „Chanel No.5“. Net nereikia sakyti, kokie populiarūs tuo metu tapo šie kvepalai!


Sunkus kelias į šlovę


Paskutinė Marilyn fotosesija buvo skirta žurnalo „Vogue“ viršeliui. Iki tol šis leidinys it velnias kryžiaus baidėsi bet ko, kas buvo susiję su MM. Ilgai „Vogue“ laikėsi nuostatos, kad dėl socialinės kilmės aktorė neatitinka leidinio koncepcijos. Kai Marilyn Monroe tapo didžiausia Amerikos vyrų svajone, populiarus žurnalas daugiau nebegalėjo ignoruoti jos egzistavimo.

Daug kam nepatiko, jog kino legenda užaugo paprastoje šeimoje. Ją pagimdžiusi moteris sirgo psichine liga, o Marilyn tėvas „pasiplovė mergaitei dar negimus. Vėliau būsimoji žvaigždė atsidūrė įtėvių šeimoje, keliavo per vaikų namus ir net buvo prievartaujama vieno iš globėjų.

„Prisimenu karjeros pradžią. Gavau vaidmenį kino juostoje „Vyrai mėgsta blondines“. Jane Rasel jame vaidino brunetę, o aš - blondinę. Ji už vaidmenį filme gaudavo 200 000 JAV dolerių, o aš už savaitę įtempto darbo - tik 500 JAV dolerių. Tačiau aš niekam nesiskundžiau. Man tai buvo dideli pinigai. Filmo peržiūroje Jane Rasel sėdėjo ložėje, o aš - antroje ar trečioje salės eilėje. Tada neiškentusi pasakiau: „Filmo pavadinimas yra „Vyrai myli blondines“! Aš tokia ir esu, bet ložėje nesėdžiu, nes, pasak jūsų, neturiu teisės!“ Filmo peržiūros organizatoriai linksmai nusikvatojo ir man atsakė: „Atmink, kad tu nesi žvaigždė. Ložėje sėdi tik žvaigždės!“. Aš jiems atkirtau: „Nežinau, kas aš esu iš tikrųjų, tačiau aš esu blondinė, o ne ji!“


Lovoje ir su moterimi


Kai 1982 metais prokurorai panoro dar sykį peržiūrėti Marilyn Monroe mirties bylą, į jų rankas pateko aktorės psichiatro Ralpho Greensono seansų garso įrašai, kuriuose moteris atvirai kalba apie intymiausius gyvenimo dalykus. Vienas iš tokių dalykų - jos seksualiniai santykiai su moterimis. Ne paslaptis, jog garsenybė kelias romantiškas naktis praleido ir su žaviąja Brigitte Bardot, ir su Joan Crawford. Apie pastarąją Marilyn kalbėjo: „Kai po to karto sutikau Joan Crawford, ji sakė norinti kito raundo. Aš jai tiesiai šviesiai pasakiau, kad man nelabai patiko tai daryti su moterimi. Kai Joan atstūmiau, ji supyko.“


Vyrus skaičiavo dešimtimis


Nevisavertiškumo komplekso kamuojama gražuolė lengvai pasiduodavo vyrų vilionėms. Ne kartą Marilyn Monroe sakė, kad gražiais žodžiais, dėmesiu, kurio jai taip trūko vaikystėje bei jaunystėje, jos širdis lengvai užkariaujama. Aktorė labai pasitikėjo žmonėmis, netgi prastos reputacijos vyrais. Trys Marilyn santuokos nebuvo sėkmingos. Nors kino žvaigždė svajojo apie vaikus, tačiau ji pasidarė ne vieną abortą, mat pastojimas būtų reiškęs šlovingos karjeros baigtį.

MM meilužių sąrašas išties įspūdingas. Daugelis to meto žvaigždžių nerdavosi iš kailio, kad tik galėtų sekso simbolį pakviesti vakarienės. Netgi Elvis Presley ar Frankas Sinatra taip pat turėjo garbės atsibusti greta šios žavios blondinės. Viename laiške Marilyn rašė: „Kol kas laimės gyvenime nepatyriau. Maniau, kad aš, ištekėjusi už mylimo žmogaus, pamiršiu vaikystėje ir paauglystėje patirtas nuoskaudas ir pagaliau tapsiu laiminga moteris. Deja, du vyrai, už kurių buvau ištekėjusi, neįgyvendino mano svajonių, su jais netapau laimingesnė. Gal jie tuokėsi su manimi tik dėl to, kad esu žvaigždė?“


Psichiatras - vienintelė paguoda


Marilyn kankino psichologinės problemos: kompleksai, fobijos, depresija... Saugi aktorė jausdavosi tik asmeninio psichiatro kabinete. Ji puikiai žinojo, kad kitiems ji žavinga ir patraukli moteris, taip pat žinojo, jog jos „arkliukas“ - grožis ir seksualumas. Ne kartą kino žvaigždė psichiatrui prisipažino, jog labai bijo „prarasti formą“ ir daro viską, kad išliktų patraukli bei jauna. Kalbama, kad žavioji Marilyn net ryžosi plastinei operacijai, t.y. neva jai pašalintos dvi poros šonkaulių, kad moters talija atrodytų lieknesnė. Tačiau jokių duomenų, patvirtinančių šiuos gandus, neišliko.

Viename psichiatro seanse kino legenda kalbėjo, kad ji nuolatos apžiūrinėja save veidrodyje: „Mano krūtys nebe tokios stangrios, talija - ne prasta. Mano užpakalis toks, koks turėtų būtų. Gerai, Marilyn, tu turi viską. Kol kas būk rami.“

Beje, būtent savo psichiatrui Marilyn Monroe dėkinga už tai, kad šis ją išmokė patirti orgazmą, nes iki tol moteris kentėjo nuo anorgazmijos. Keisdama it kojines vyrus, ji mėgino pabėgti nuo nesėkmingo sekso, tačiau situacija nesikeisdavo. Po daugelio metų teisėsaugos atstovai iškėlė hipotezę, jog būtent MM psichiatras, kuris moteriai skirdavo per dideles raminamųjų vaistų dozes ir žinojo, kad aktorė vaistus užsigeria alkoholiu, kaltas dėl sekso simbolio savižudybės.


Pražūtingi santykiai


Marilyn Monroe buvo rasta negyva savo namuose. Nustatyta, kad perdozavo barbitūratų. Likus kelioms dienoms iki mirties, aktorė padarė viešą pareiškimą spaudai apie savo, kaip žvaigždės, gyvenimą. Marilyn prisipažino esanti labai pavargusi, išsekusi, tačiau laiminga, kad žmonės žavisi ja ir jos filmais. Liudininkai prisimena, jog nuolat penkiais kilogramais per daug svėrusi MM tuo metu buvo labai suplonėjusi, beveik nesidažė ir rengėsi kukliais drabužiais.

Ne vienerius metus žvaigždės mirties kaltininkais laikyti garsieji Kennedy klano atstovai, su kuriais MM buvo užmezgusi romanus. Nors daugelis buvo įsitikinę, kad JAV prezidentą Johną F. Kennedy ir aktorę siejo intymus santykiai, psichiatro darytas įrašas to niekada nepatvirtino, tačiau iš garso juostos galima suprasti, kad sekso simbolis romantiškai bendravo su prezidento broliu Robertu.
„Mano gyvenime jam vietos nėra, - sako Marilyn Monroe. - Manau, neturiu drąsos su tuo susitaikyti ir jį įskaudinti. Noriu, kad kas nors kitas jam pasakytų, jog viskas baigta. Stengiausi, kad tai padarytų prezidentas, tačiau negalėjau jo pasiekti.“ Vėliau apklausiami broliai neigė bet kokius santykius su garsenybe, nusinešusia į kapus savo mirties paslaptį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius