Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalas: dėl bandymo paveikti komisiją iš „Oskarų“ varžytuvių pašalintas vienas nominantas

„Oskaro“ nominaciją pelniusi daina „Alone Yet Not Alone“, iš tokio paties pavadinimo filmo, pašalinta iš tolesnės kovos dėl išsvajotosios „Oskaro“ statulėlės.
Kadras iš filmo „Alone Yet Not Alone“
Kadras iš filmo „Alone Yet Not Alone“ / Kadras iš „Youtube“

Kino meno ir mokslo akademijos komisija tokį sprendimą priėmė dėl to, kad dainos kūrėjas Bruce'as Broughtonas bandė paveikti kolegas, kad šie balsuotų už jo kūrinį.

Bruce'as Broughtonas yra buvęs Akademijs komisijos narys ir dabartinis Muzikos skyriaus komiteto narys. Jis savo komiteto nariams, kurie ir renka nugalėtojus muzikos kategorijoje, išsiuntinėjo elektroninius laiškus, kuriuose informavo, jog jo daina yra tarp pretendentų gauti „Oskarą“. Tokie laiškai suprasti kaip bandymas į savo pusę palenkti balsuotojus, taigi nuspręsta jo dainą diskvalifikuoti.

Anot Kino meno ir mokslo akademijos, geriausios dainos ir geriausios muzikos kategorijos nugalėtojus renka 240 Muzikos skyriaus narių. Jiems yra išsiunčiamos DVD kopijos su daina bei filmo ir dainos pavadinimu. Balsuotojams nėra pranešamas dainos autoriaus ar kompozitoriaus vardas.

VIDEO: Joni Eareckson Tada dainuoja Bruce'o Broughtono sukurtą dainą „Alone Yet Not Alone“

„Nesvarbu, kokie geri buvo tokios komunikacijos ketinimai, bet naudotis savo, kaip buvusio Akademijs komisijos nario ir Muzikos skyriaus komiteto nario padėtimi, siekiant pareklamuoti savo darbą, sukuria neteisingą nesažiningo pranašumo įspūdį“, – savo sprendimą komentavo Kino meno ir mokslo akademijos prezidentė Cheryl Boone Isaacs.

Pašalinus dainą „Alone Yet Not Alone“, dėl geriausios dainos toliau grumiasi Pharrello Williamso „Happy“ (iš filmo „Bjaurusis aš 2“), Idinos Menzel „Let It Go“ (iš filmo „Ledo šalis“), Karen O „The Moon Song“ (iš filmo „Jos“) bei U2 „Ordinary Love“ (iš filmo „Mandela: ilgas kelias į laisvę“). Nugalėtojas paaiškės per „Oskarų“ apdovanojimų ceremonją kovo 2-ąją.

Kadras iš „Youtube“/Kadras iš filmo „Alone Yet Not Alone“
Kadras iš „Youtube“/Kadras iš filmo „Alone Yet Not Alone“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius