Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas Pattinsonas – bijantis minios vienišius

Roberto vardas dažnai minimas bulvarinėje spaudoje ir retai kas lieka abejingas kalboms apie Pattinsono širdies reikalus ar asmeninius interesus.
Foto naujienai: Robertas Pattinsonas – bijantis minios vienišius
Scanpix nuotrauka / zmones24.lt

Šis aktorius pelnė daugybės jaunų gerbėjų dėmesį visame pasaulyje. Paparacai seka kiekvieną jaunuolio žingsnį. Roberto vardas dažnai minimas bulvarinėje spaudoje ir retai kas lieka abejingas kalboms apie Pattinsono širdies reikalus ar asmeninius interesus.


Dosjė:

Vardas, pavardė: Robertas Thomas Pattinsonas.

Gimimo data, vieta: 1986 05 13, Londonas, Anglija. 23 m.

Šeima, kurioje gimė: tėvas prekiauja klasikiniais automobiliais, mama dirbo modelių agentūroje; turi dvi vyresnes seseris.

Meilės nuotykiai: bulvarinė spauda jį poruoja su filmo „Saulėlydis" partnere Kristen Stewart (19).

Šeiminė padėtis: nevedęs.

Pasiekimai: aktorius, muzikantas, modelis; groja gitara ir sintezatoriumi grupėje „Bad Girls"; vaidino filmuose „Haris Poteris ir Ugnies kamuolys" (2005) „Haris Poteris ir Fenikso brolija" (2007), „Little Ashes" (2008), „How to Be" (2008); labiausiai jį išgarsino romantiško vampyro Edvardo Culleno vaidmuo filme „Saulėlydis" (2008), kuris pastatytas pagal Stephenie Meyer romaną (35); neseniai baigė filmuotis „Saulėlydžio" antroje dalyje „Jaunatis".


Svajojo tapti pianistu


Gilintis į aktorystės paslaptis Robertą paskatino automobilių pardavėju dirbantis tėvas. „Kai buvau mažas, tėvas kavinėje pastebėjo labai susijaudinusių merginų kompaniją. Jis pasiteiravo, kur jos buvo. Kai merginos atsakė, kad buvo dramos pamokose, tėvas nusprendė, jog šioje srityje ir aš turėčiau išbandyti savo jėgas", - pasakoja Pattinsonas. Tėvui paliepus, sūnus ten nuėjo. Ilgą laiką jis dirbo „Barnes Theatre Company" užkulisiuose. Kartą visa aktorių trupė išvažiavo į gastroles, o jis vienintelis liko teatre. Tuomet Robertui pasiūlė pagrindinį vaidmenį spektaklyje „Mūsų miestas". Šiame spektaklyje vaidinantį Pattinsoną įsidėmėjo vienas agentas, kuris pasirūpino, kad Robertas dalyvautų ketvirtojo filmo apie Harį Poterį bandymuose. Šioje kino juostoje vaikinas atliko Cedrico Diggory vaidmenį.

Po filmo „Saulėlydis" premjeros Pattinsonas beprotiškai išpopuliarėjo. Jaunuoliui tokia šlovė buvo netikėta. „Kai buvau vaikas, nė nemaniau, jog būsiu aktorius. Svajodavau, kad kokiame nors bare skambinsiu fortepijonu, įsivaizdavau save kaip seną pižoną su viskio stikline ir susivėlusiais plaukais", - atvirai kalba Robertas.


Meilė?


Nors aktorius pirmąkart pasibučiavo 12 metų, jis mano, kad jei prieš kelerius metus būtų kalbinęs merginas, jos tikrai nebūtų kreipusios į jį dėmesio. „Dėmesys, kurį man skiria merginos po filmo „Saulėlydis" pasirodymo, varo mane iš proto", - teigia populiarus jaunuolis. Sklinda kalbos, kad Pattinsonas pasirašė su filmo „Jaunatis" kūrėjais sutartį, kuria įsipareigojo ne tik filme, bet ir gyvenime sudaryti įspūdį, jog jis įsimylėjęs filmo partnerę Kristen Stewart (19). Tai tiesa! Žurnaluose ir interneto portaluose nuolat pasirodo naujų nuotraukų su šiais dviem jaunuoliais. „Tai tiesiog pokštas!" - teigia Pattinsonas. Tokie partnerių santykiai tiek filmavimo aikštelėje, tiek gyvenime tik dar labiau kursto „Saulėlydžio" sagos gerbėjų aistras. Aktorius teigia, kad dukart pagalvos prieš užmegzdamas rimtus santykius su mergina - juk tai gali sužlugdyti merginos gyvenimą.


Pinigai


Bulvarinėje spaudoje rašoma, kad „Jaunaties" kūrėjai su Pattinsonu pasirašė sutartį, pagal kurią aktoriui sumokėtas 12 mln. JAV dolerių honoraras. Kino žvaigždė teigia, jog tai žiniasklaidos išgalvoti kliedesiai. „Tiesą pasakius, esu šykštus. Automobilis, kurį nusipirkau vos atvykęs į Los Andželą, man kainavo 2 000 JAV dolerių (apie 5 000 litų). Beje, jis vis dar priklauso man. Mano automobilis - tarsi mirties spąstai ir penkis kartus vos nežuvau, bet man vis tiek... Pasistengsiu, kad ši mašina man atidirbtų už kiekvieną į jį investuotą dolerį", - atvirai sako Robertas.


Nežemiškai gražus?


Robertas gimė Londono mieste, kuriame nieko nenustebinsi blyškia veido oda ar susivėlusiais plaukais. Nors Pattinsonas dirbo modeliu, tačiau jis savo kaip modelio karjerą vadina pačia prasčiausia pasaulyje. Jo vaikščiojimas podiumu baigėsi vis dar klestint belyčių manekenų erai, mat sulaukus 16 metų, Robertas nebebuvo panašus į mergaitę. Per „Saulėlydžio" aktorių peržiūrą prodiuseriams neįtiko nė vienas iš beveik 5 000 simpatiškų vaikinų. Kai priėjo Pattinsono, prieš tai dėl drąsos išgėrusio valiumo tabletę, eilė, kino kompanijos „Sumitt Entertainment" atstovai kino kūrėjams uždavė vienintelį klausimą: „Ar esate tuo tikri, kad iš jo galima padaryti gražuolį?" Kai kino ekranuose pasirodė filmas „Saulėlydis", visi patikėjo, jog Pattinsonas - nežemiškai gražus vaikinas.


Gerbėjai kraustosi iš proto


„Šis dėmesys per didelis. Man nelabai smagu, kai žmonės mane stebi. Šia prasme aktoriaus profesija - nelabai teisingas mano pasirinkimas", - teigia Pattinsonas. Jaunuolis neslepia, kad jo protas, nuvykus į susitikimą su gerbėjais ir išgirdus staugiančią minią, tarsi atsijungia. Dar labiau už gerbėjų riksmus aktorius bijo fotografų: „Sunkiausia, kai prieš tave atsiranda fotoaparatų blyksčių siena. Niekada neperpratau paparacų veiksmų logikos. Tą akimirką aš beveik nieko nesuvokiu ir po tokio reginio aš net nepamenu, kas neseniai vyko." Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad didžiulė dalis „Saulėlydžio" sagos gerbėjų - paaugliai, tad aktoriui ne kartą teko susidurti su neadekvačiais jų jausmais ir meilės išraiška. Dauguma gerbėjų per susitikimus su kino žvaigžde kliedi ir prasidūrinėja ausis. Robertas su siaubu prisimena tą akimirką, kai prie jo priėjo septynerių metukų mergaitė ir paklausė, ar jis galėtų jai įkąsti į kaklą. „Tai buvo keista. Labai daug mažų mergaičių įsimylėjo mano kuriamą personažą ir tai, kas su juo susiję. Jų vaizduotėje Edvardas - pavojingas ir seksualus", - sako anglų kilmės aktorius. Viena iš Pattinsono gerbėjų pasidarė tatuiruotę ant riešo su jo autografu (beje, taip darydavo Jimmy Hendrixo arba Johno Lennono gerbėjai) ir nuotrauką išplatino internete. Ar Roberto gerbėjai nenuėjo per toli? O gal XXI a. tai jau normalu?


Įdomūs faktai apie Robertą Pattinsoną:


  • Robertas mano, kad jo blogiausias įprotis - daug šnekėti.
  • Per „Saulėlydžio" filmavimą visi aktoriai, vaidinantys vampyrus, privalėjo atsisakyti saulės vonių.
  • Kai Pattinsonui buvo 12 metų, jį pašalino iš mokyklos.
  • Jis aktyviai sportuoja: slidinėja, čiuožia snieglente, žaidžia futbolą.
  • Labiausiai bijo važiuoti automobiliu.
  • Filmo „Saulėlydis" garso takelyje skamba Pattinsono sukurta daina „Never Think".
  • Kanuose per aukcioną buvo parduoti du Roberto bučiniai į skruostą po 20 000 eurų už kiekvieną.
  • Jo idealas - aktorius Jackas Nicholsonas (72).
  • Dažnai sakoma, kad Robertas Pattinsonas - antrasis Jude'as Law (36).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius