Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seanas Pennas: nuo jo dvelkia muskusu ir pagiriomis

Šis talentingas aktorius neišsiskiria ypatinga charizma, tačiau dėl Seano sukurtų vaidmenų galima jį vadinti genialiu.
Foto naujienai: Seanas Pennas: nuo jo dvelkia muskusu ir pagiriomis
AOP nuotrauka / zmones24.lt

Šis talentingas aktorius neišsiskiria ypatinga charizma, tačiau dėl Seano sukurtų vaidmenų galima jį vadinti genialiu. Sakoma, kad nuo genialumo iki beprotybės - vienas žingsnis. Kino žvaigždė nevengia alkoholio, cigarečių ir... agresijos. Tie, kas matė Penną, sako, kad jis retai šypsosi.


Vardas, pavardė: Seanas Justinas Pennas.

Gimimo data, vieta: 1960 08 17, Santa Monika, Kalifornijos valstija, JAV. 49 m.

Šeima, kurioje gimė: gimė aktorių Leo Penno (1921-1998) ir Eileen Ryan šeimoje; augo su broliais muzikantu Michaelu Pennu (51) ir aktoriumi Chrisu Pennu (1965-2006); Seano gyslomis teka žydų, rusų, lietuvių, airių ir italų kraujas.

Meilės nuotykiai: draugavo su aktorėmis Elizabeth McGovern (49), Susan Sarandon (62), 1990 m. pasimatymus skyrė

dainininkei Jewel (35).

Šeiminė padėtis: 1985-1989 m. buvo vedęs Madonną (51); 1996 m. susituokė su Robin Wright (šiuo metu vyksta skyrybų procesas - aut. past.); jiedu augina du vaikus - dukterį Dylan Frances (18) ir sūnų Hopperį Jacką (16); sūnui vardas duotas Seano gerbiamų aktorių Denniso Hopperio (73) ir Jacko Nicholsono (72) garbei.

Pasiekimai: aktorius ir režisierius; dukart apdovanotas „Oskaru" už pagrindinį vaidmenį filmuose „Mistinė upė" ir „Milkas"; iš viso Pennas nominuotas daugiau nei 50 įvairių apdovanojimų; įsimintiniausi vaidmenys šiuose filmuose: „Plonytė raudona linija" (1998), „Būti Džonu Malkovičiumi"(1999), „Aš esu Semas" (2001), „21 gramas" (2003), „Vertėja" (2005) ir kt.


Gyvenimas su buteliu


Pažvelgęs į šį aktorių, niekuomet nepagalvosi: „O! Jis gerai atrodo!" Seano aukšta kakta išvagota raukšlių, jo pailgas veidas nuolat pavargęs ir aktorius visiškai nesigėdija savo pražilusių smilkinių. Pennas nuolat atrodo taip, tarsi jis visą naktį praleido gerdamas bare. Sakoma, kad nuo jo nuolat dvelkia muskusu ir pagiriomis. Tiesą pasakius, Seanas kadaise svajojo susenti taip, kaip jo ekrano dievai: Jackas Nicholsonas (72), Charlesas Bukowskis (1920-1994), Dennisas Hopperis (73). Atrodo, kol kas jam sekasi.

Seano Penno gyvenime būta visko: kalėjimo, muštynių, besaikio alkoholio vartojimo. „Aš nesu alkoholikas! Aš tiesiog mėgstu išgerti, o su alokoholizmu neturi nieko bendra", - žurnalistams aiškina Seanas.


Pirmasis Madonnos vyras


Pasaulis apie aktorių daugiau sužinojo jam vedus žymią dainininkę Madonną. Santuoka truko ketverius metus. Tokioms audringoms ir ekscentriškoms asmenybėms kaip Seanas ir Madonna tai reiškė amžinybę. Garsenybių santuokoje virė aistros, emocijos, buvo daug skandalų ir, greičiausiai, meilės. Šios poros ligi šiol niekas nepamiršo, nors Seanas ir Madonna išsiskyrė 1987-ųjų pabaigoje. Praėjus keleriems metams po skyrybų, popkaralienė prisipažino: „Seanas buvo vienintelis vyras, kurio aš klausiau." Taip sakė pati nepasiekiamiausia, pati ekscentriškiausia ir labiausiai nepriklausoma planetos moteris! Tuo metu jam buvo 24-eri, o jai - 26-eri. Seanas Pennas tikrai buvo jos vertas vyras: šaltas žvilgsnis, raumeningos rankos, plėšrūno temperamentas... Madonna iš pradžių suko į kairę, bet Seanas šią problemą išsprendė jam įprastu būdu - aktorius tiesiog gerai iškaršė visiems žmonos draugužiams kailį, gavo ir tie, kurie tik bandė tokiais tapti. Pennas atleido visus Madonnos apsaugininkus ir pats ėmė ją saugoti. Popkaralienei tai patiko. Jos gyvenime pirmąkart atsirado patinas, kuris jai gali kažką uždrausti. Seanas - laaaaaabai pavydus vyras! Apie jų šeimos nesklandumus iš pradžių buvo tik užsimenama, o vėliau patys sutuoktiniai nesigėdydami viešai demonstruodavo kovų randus. Seanas galėdavo su pistoletu rankose įsiveržti į Madonnos draugų namus, visus sumušti, kartais net suluošinti. Jis pasamdė specialią motociklininkų gaują, kad jie sudegintų barą, kuriame Madonna jaunystėje užmezginėjo verslo-meilės santykius.


Blogiausia, kad ir žmonai kliūdavo nuo temperamentingo vyro. Pennas kišdavo žmonos galvą į orkaitę, su drabužiais ją šveisdavo į baseiną, kartą Madonną net pririšo prie kėdės ir pagrasino, kad jeigu ji nepapasakos apie savo išdavystes, jis degančia cigarete išdegins mylimosios veidą. Visi užgniaužę kvapą laukė, kuo šis „blogo berniuko" ir „blogos mergaitės" spektaklis baigsis. Žmonai pasakęs, kad savaitgaliui išvažiuoja pas tėvus, Seanas iš tikrųjų nusprendė pasekti namuose likusią sutuoktinę. Kai aktorius pravėrė miegamojo duris, Madonna sėdėjo prie veidrodžio ir dažėsi. Jis išsitraukė atsineštą virvę ir, švokšdamas: „Kaip aš tavęs nekenčiu!", auką pririšo prie kėdės. Kas vyko paskui, galima sužinoti iš policijos pranešimo. Seanas šlapinosi ant jų vedybinio guolio ir šilku išmuštų sienų, su pasimėgavimu daužė jos veidą, sukinėjo rankas, rovė plaukus, prievartavo ir įsakinėjo daryti siaubingus dalykus. Pagaliau Madonna ryžosi skirtis. Pennui grėsė daugybė metų kalėjimo. Tačiau žymioji žmona jį nuo to išgelbėjo atsiimdama pareiškimą. Praėjus keleriems metams po skyrybų, Seanas pasakė: „Tiesą pasakius, nesidžiaugiu tais ketveriais metais. Aš jų beveik nepamenu, nes nuolat būdavau girtas." Kai Madonnos kas nors pasiteirauja apie jos pirmąją santuoką, dainininkė atkerta: „Tai buvau ne aš. Pamirškite tai! Amen."


Ramybės uostas


Netrukus Seanas susipažino su gražuole aktore Robin Wright. 1991-aisiais jiems gimė dukra, dar po dvejų metų - sūnus. Pora neskubėjo tuoktis. Savo santykius jie įteisino tik 1996 metais. Talentingas aktorius pasikeitė. „Kai tampi tėvu, viskas keičiasi. Tai svarbiausia, ką reikėtų patirti. Vaikai - patys žaviausi mūsų gyvenimo personažai. Kai jie atsiranda, iš tikrųjų pradedi gyventi. Šeima padeda suvokti, kad gyvenimas turi prasmę", - vėliau teigė nevaldomas Seanas. Tačiau alkoholio jis neišsižadėjo. „Kartais išgeriu. Tiesiog patogiai įsitaisau ir prisiliuobiu. O mano vaikai šliaužioja aplink mane ir prašo: „Tėveli, padaryk tą, padaryk aną..." Tuomet jaučiuosi kaip idiotas", - neslepia Pennas. Manoma, kad ir šioje santuokoje tarp sutuoktinių buvo visko. 2007 m. gruodį jiedu pareiškė išsiskiriantys, bet 2008 m. balandį Robin ir Seanas iš teismo atsiėmė pareiškimus. Šių metų balandžio mėnesį, likus kelioms dienoms iki 13-ųjų jų vestuvių metinių, Seanas padavė prašymą skirtis. Tačiau po mėnesio skyrybų dokumentai atsiimti, nes noras gyventi kartu ir šįkart buvo stipresnis. Šių metų rugpjūtį neišlaikė Robin ir vėl pateikė prašymą skirtis. Gal šįkart neapsigalvos? Tikriausiai Wright-Penn nepakeis nuomonės, nes Seanas, panašu, jau nesielvartauja dėl skyrybų su Robin, mat neseniai Didžiojoje Britanijoje paparacai slapta aktorių nufotografavo su nepažįstamąja. Iš Penno elgesio buvo matyti, kad juos sieja ne tik draugiški santykiai.


Madonna prisipažino: „Seanas buvo vienintelis vyras, kurio aš klausiau."


Seano Penno gyvenimo išmintis:


  • „Esu užkietėjęs psichiatrijos priešininkas, nes nepažįstu nė vieno, kam ji būtų padėjusi."
  • „Jei esi menininkas tik dėl to, kad tau reikia pinigų, tuomet nesuprantu. Aš visą laiką tikiuosi kažko daugiau. Kino pasaulyje mane erzina tik jame dirbančios godžios kekšės."
  • „Meilė - tai absoliutus chaosas. Manau, ji vis tiek yra, nors žmonės su ja daro tai, ką nori."
  • „Aš mečiau rūkyti, kai man suėjo keturiasdešimt... Bent jau neberūkau po keturis cigarečių pakelius per dieną."
  • „Žmonės, sakantys, kad Dievas yra, mano manymu, esti juokingi. Juk jie jo niekuomet nematė! Tiesa, tie, kurie teigia, kad Dievo nėra, nė kiek negeresni."
  • „Aš ligi šiol esu labai drovus, nes nemoku prie žmonių kabinėtis."
  • „Tegul kiekvienas tėvas ir kiekviena motina paima popieriaus lapą ir parašo: „Ponas ir ponia, mums labai gaila, tačiau Jūsų sūnus Johnas žuvo Irake..." Tegul jie užbaigia šį laišką taip, kad jiems patiems jis patiktų. Jei šie žmonės sugebės tai padaryti, tuomet jų požiūrį bus galima bent jau gerbti."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius