-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tyra Banks: kovojanti už moteriškumą

Labiausiai mūsų šalies gyventojai šia tamsiaode susidomėjo tada, kai Lietuvoje buvo rodomas realybės šou „Topmodeliai“, kurio vedėja bei šeimininkė buvo gražuolė Tyra Banks.
Foto naujienai: Tyra Banks: kovojanti už moteriškumą
Bulls nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Tyra Banks

Vardas, pavardė: Tyra Lynne Banks.

Gimimo data, vieta: 1973 12 04, Inglevudas, Kalifornija, JAV.

Šeima, kurioje gimė: gimė NASA fotografės, mados vadybininkės ir kompiuterių konsultanto šeimoje.

Meilės nuotykiai: Rupertas Everettas, Michaelas Jordanas, Johnas Singletonas, Sealas, Tyleris Perry, Chrisas Webberis, Johnas Utendahlas.

Šeiminė padėtis: netekėjusi.

Karjeros pasiekimai: modelis, aktorė, pokalbių šou vedėja, knygos apie grožį autorė, paauglių dievaitė, verslininkė.


Labiausiai mūsų šalies gyventojai šia tamsiaode susidomėjo tada, kai Lietuvoje buvo rodomas realybės šou „Topmodeliai“, kurio vedėja bei šeimininkė buvo gražuolė Tyra Banks. Tačiau ši amerikietė - ne kokia ilgakojė bukagalvė, o dailiosios lyties labui daug nuveikusi moteris.


Atvira ir drąsi


Praėjusiais metais amerikiečių žurnalas „OK!“ įteikė energingajai Tyrai „Metų moters“ apdovanojimą už jos veiklą, taip pat už tai, kad jos kūnas tapo pavyzdžiu moterims visame pasaulyje. Tyra Banks nepaprastai daili ir veikli, o vesdama pokalbių laidą, ji nebijo būti atvira ir provokuoti. Tiesioginiame eteryje gražuolė prisipažino ant šlaunų turinti celiulitą. Moteris dėl to nė trupučio nesijaudina, nes kompiuterio programomis jos odos nelygumai nuotraukose panaikinami. Kartais laidos vedėja neslepia ir blogos nuotaikos: būna užgauli, apšaukia jai nepatikusius laidos dalyvius ar drąsiai išrėžia kandžią, bet taiklią pastabą... Milano, Paryžiaus ir Niujorko podiumais žingsniavusi ir dabar po 23 mln. JAV dolerių kasmet uždirbanti gražuolė gali sau leisti retkarčiais nesusitvardyti.


Skandalas dėl svorio


Tyra Banks - moteriškų apvalumų šalininkė. Kartą realybės šou „Topmodeliai“ ji taip apstaugė vieną dietos besilaikančią merginą, kad šioji, ko gero, kūkčios dar gerą pusmetį. „Man patinka mano apvalumai! Susikroviau kalną pinigų iš savo kūno! Aš vis dar matau, kaip garbinamos liesos merginos. Jaunoms mergaitėms iš tikrųjų nelengva, todėl stengiuosi tai pakeisti“, - kalbėjo veikli gražuolė.

Lengva Tyrai šnekėti, kai jos figūra fantastiška ir nekankina savęs alinančiomis dietomis. Tačiau... būtent dėl suapvalėjusių gražuolės kūno formų neseniai kilo didžiulis skandalas: paparacai paplūdimyje Tyrą Banks nufotografavo su maudymosi kostiumėliu, kuris, švelniai tariant, moteriai buvo per mažas. Spauda greitai išplatino aktorės ir modelio nuotraukas bei pakrikštijo ją „ant kranto išmestu banginiu“.

„Amerikietės dažniausiai dėvi dvylikto arba keturiolikto dydžio drabužius. Taigi, jei nuotraukoje aš atrodau kaip dėvinti dešimto arba dvylikto dydžio maudymosi kostiumėlį, o kažkas teigia, kad atrodau bjauriai, vadinasi, tas kažkas sako, jog dauguma amerikiečių moterų yra bjaurios. Aš labai dėl to nusiminiau, todėl ir nusprendžiau pradėti kovą“, - sakė „Playboy“ viršelyje buvęs modelis.

Vėliau Tyra pareiškė, kad paplūdimyje ją nufotografavo blogu kampu. Be to, per „The Tyra Banks Show“ filmavimą moteris visiems parodė savo nepakartojamą figūrą vilkėdama tik maudymosi kostiumėlį. Pikti liežuviai plakė, kad iki filmavimo ji gėrė tik vandenį ir plušo sporto klube.


Aktyvi visuomenės veikėja


Per JAV prezidento rinkimų karštinę Tyra buvo viena iš aršiai palaikančių dabar rinkimus jau laimėjusį Baracką Obamą. Veiklios moters pašnekesiai apie madą sąmoningai nukrypdavo į politiką net pokalbių laidose ar vakarėliuose. „Esu pilietiška ir jaučiu pareigą puoselėti savo šalį. Taigi privalau daryti viską, kad žmogus, kurio valdymu aš tikiu, laimėtų JAV prezidento rinkimus“, - apie savo aršų politinių pažiūrų demonstravimą kalbėjo Tyra Banks. Maža to, rugsėjo mėnesį ji dalyvavo fotosesijoje, kurioje buvo apsirengusi kaip Baracko Obamos žmona Michelle Obama. Ovaliajame kabinete Tyra pozavo su į dabartinį JAV prezidentą panašiu aktoriumi.

Gal šį gražuolės manekenės prielankumą Barackui Obamai lėmė ne meilė tėvynei, o tai, jog Tyros Banks jaunėlis brolis Devinas, tarnaujantis JAV oro pajėgose, išsiųstas į misiją Irake? Juk viena iš Baracko Obamos rinkimų programos sudedamųjų dalių buvo bet kokių karo veiksmų su kitomis valstybėmis sustabdymas.

Tyra Banks daug jėgų skiria ne tik labdarai, bet ir viešoms demonstracijoms, pavyzdžiui, ji surengė visuomeninę akciją-fotosesiją PETA kampanijai.


Nori įsipareigoti


Net ir tokias nuostabias moteris kaip Tyrą palieka vyrai. Prieš ketverius metus ją metė profesionalus beisbolininkas Chrisas Webberis (35). Beveik prieš metus gražuolė juodaodė dūsavo, kokia ji vieniša ir niekam nereikalinga. Be abejo, bičiulių ir puikių bendradarbių šiai moteriai netrūksta, tačiau namuose jos niekas nelaukė... Prieš pusmetį senmergiškus Tyros dūsavimus nutildė Johnas Utendahlas - su šiuo vyru ji norėtų žengti prie altoriaus.


Johnas Utendahlas (50)


Televizijos laidų vedėja ir modelis su Niujorko banko investuotoju Johnu Utendahlu susitikinėja nuo 2007 metų. Žinoma, pirmiausia į akis kas krenta tai, kad Tyros mylimasis - brandaus amžiaus vyras. Tačiau kvaila būtų teigti, jog šią moterį Johnas suviliojo turtais - juk Tyra Banks taip pat milijonierė! Nekyla abejonių, kad pasaulinio garso manekenė iš tiesų yra įsimylėjusi ir laiminga: Tyra savo pokalbių laidos filmavimus iš Los Andželo perkėlė į Niujorką, nes būtent šiame mieste gyvena Johnas Utendahlas. Paparacai įsimylėjėlius dažnai nufotografuoja romantiškai leidžiančius savaitgalius dviese, tačiau Tyra neigia kalbas, kad į Niujorką ji persikėlė dėl Johno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius