Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidas Baumila: tie, kurie mane myli, manęs nepamirš!

Dainininkas Vaidas Baumila (22) rankose jau laiko lėktuvo bilietą - savaitės pabaigoje jis išskris į Škotiją, kur atlikėjo laukia išsvajotos studijos. Ko labiausiai pasiilgs Lietuvoje? „Šeimos, senų bičiulių ir didžkukulių", - šypsosi Vaidas.
Foto naujienai: Vaidas Baumila: tie, kurie mane myli, manęs nepamirš!
Gedimino Žilinsko nuotrauka / zmones24.lt

Dainininkas Vaidas Baumila (22) rankose jau laiko lėktuvo bilietą - savaitės pabaigoje jis išskris į Škotiją, kur atlikėjo laukia išsvajotos studijos. Ko labiausiai pasiilgs Lietuvoje? „Šeimos, senų bičiulių ir didžkukulių", - šypsosi Vaidas.


Tavo išvažiavimas studijuoti į kitą šalį buvo apipintas gandais. Vieni sakė, kad išvyksti į Olandiją, antri kalbėjo, kad pasirinkai Škotiją, treti tvirtino, kad Tu niekur neišvažiuoji.


Aš išvykstu į Škotiją. Kalbos apie tai, kad studijuosiu Olandijoje, buvo tik nesusipratimas - čia taip mano brolis pajuokavo, netgi supykau ant jo už tai. Škotijoje kur kas stipresnė aukštoji mokykla, mokysiuosi miuziklo meno, įgysiu antrą bakalaurą.


Kodėl pasirinkai studijas užsienyje?


Pirma - tokių studijų Lietuvoje nėra, antra - noriu paragauti kitokio gyvenimo skonį, pažinti kitas kultūras. Lietuvoje pajutau atsimušęs į „lubas", nebeturiu kur kilti. Nesakau, kad esu tobulas, tačiau toje terpėje, kurioje sukuosi aš, Lietuvoje nebėra kur tobulėti. Čia išgarsėti labai paprasta. Užtenka kelerių metų ir tu jau esi žinomas, mėgstamas, kviečiamas į koncertus, bet greitai įsisuki į tą rutiną: miestai kartojasi, veidai tie patys... Širdis ima trokšti naujovių.


Nebaisu, kad Tave pamirš? Pakilti lengva, nusileisti, spėju, dar lengviau.


Jei būtų baisu, niekur nevažiuočiau. Tėvai ir draugai tikrai nepamirš. Be to, tikrai grįšiu ir Lietuvoje per tuos metus koncertuosiu ne kartą.


Jau praėjo beveik du mėnesiai nuo mokslo metų pradžios, tau teks vytis.


Taip, mano kolegės iš Lietuvos ten jau studijuoja. Jos pasakojo, kad ten mokosi įvairaus amžiaus studentai iš skirtingų šalių ir net žemynų, o studijos labai smagios. Jei man ten nepatiks, tikrai nekentėsiu, paduosiu paraiškas į kitas mokyklas. Žinau, kad viena iš stipriausių aukštųjų mokyklų įsikūrusi JAV, San Diege. Mane labai palaiko tėvai. Jų manymu, kol esu jaunas, reikia išnaudoti visas galimybes: mokytis, kuo daugiau pasaulio pamatyti, susipažinti su kitaip mąstančiais žmonėmis, su geresne muzikos kokybe. Esu meniškos sielos žmogus. O koks menininkas nenori tobulėti?!


Dainininkas Radžis neseniai prisipažino, kad be paskolų nusipirko butą, automobilį. Lietuvoje atlikėjai gyvena neblogai?


Tik vienetai gali sau tai leisti. Dažniausiai dainininkai turi papildomų darbų, kitaip tvirto pagrindo po kojomis tikrai nesusikurtų. Aš kol kas neplanuoju stambių pirkinių, nežadu kurti šeimos. Leiskite man dar pasimėgauti gyvenimu!


Ar turi merginą?


Nelabai norėčiau apie tai kalbėti. Anksčiau neslapukaudavau, pasakodavau apie artimus santykius ir vis pagalvodavau: „Nejaugi tikrai kažkam įdomu?" Įtariu, gerbėjoms būtų daug įdomiau, jei galvotų, kad aš esu vienišas. Na, gerai... Taip, turiu man patinkantį žmogų. Tikiuosi, ir aš jam patinku. Beje, tas žmogus yra mergina!


Tai pabrėži, kad nekiltų kažkokių nesusipratimų?


Taip, nes buvau apkaltintas netradicine orientacija. Visiška nesąmonė! Labai daug kas iš to pasijuokė. Iš pradžių buvau žiauriai supykęs, netgi ruošiausi tam leidiniui pirtį užkurti, bet mano mama, labai protinga moteris, pasijuokė ir nuramino mane, kad po savaitės niekas apie tai nebešnekės. Gal kvailų kalbų kilo dėl to, kad nesirodžiau viešai su jokia mergina?.. Bet ir su jokiu vyru nesiafišavau. Matyt, sąmoningai norėta sukurti skandalą. Su tuo leidiniu aš jau kelerius metus nebendrauju, matyt, jie sugalvojo mane „pamokyti".


Ar gali teigti, kad didžioji Tavo gyvenimo meilė buvo Justė Mozolytė?


Man atrodo, didžiosios gyvenimo meilės aš dar nesutikau. Tai bus žmogus, su kuriuo praleisiu likusį gyvenimą. Kiek mano to gyvenimo tebuvo... Draugystė su Juste kol kas buvo pati ilgiausia ir rimčiausia. Visi manęs klausia, ar nebrisiu į tą pačią upę antrą kartą. Nebrisiu. O kam to reikia?!


„Radiocentro" apdovanojimuose „nuskynei" net kelias statulėles, nors buvai tik neseniai pasirodęs didžiojoje scenoje. Prisimeni tą akimirką, kai ėjai atsiimti apdovanojimo?


Tais metais nebuvo nominuotas Andrius Mamontovas, kitaip aš nebūčiau laimėjęs (juokiasi). Meluočiau, jei sakyčiau, kad nesidžiaugiau. „Radiocentro" apdovanojimas buvo kažkas labai gera mano gyvenime. Svarbu ir gera žinoti, kad esi klausomas, mylimas. Aišku, to džiaugsmo užtenka tik kelioms dienoms, nes ir vėl pradedi svajoti apie platesnius vandenis... Apie „Grammy" apdovanojimą (paslaptingai nusišypso)...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius