Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – naujausias Gorano Bregovičiaus albumas „Alkohol“

Gruodį paskutines metų dienas skaičiuojantį Vilnių aplankys Goranas Bregovičius. Vienas originaliausių Europos kompozitorių Lietuvoje pristatys naujausią savo albumą linksmu pavadinimu „Alkohol“.
Foto naujienai: Vilniuje – naujausias Gorano Bregovičiaus albumas „Alkohol“
„Makroconcert“ nuotr. / zmones24.lt
Gruodį paskutines metų dienas skaičiuojantį Vilnių aplankys Goranas Bregovičius. Vienas originaliausių Europos kompozitorių Lietuvoje pristatys naujausią savo albumą linksmu pavadinimu „Alkohol“. Jo kūrinius savitu stiliumi atliks garsusis „Gorano Bregovičiaus vestuvių ir laidotuvių orkestras“.
Balkanų temperamento kupinas „Alkohol“ yra naujausias Gorano Bregovičiaus albumas. Tai nėra tradicinis kūrinys – jis buvo įrašytas ne studijoje, o mažame Serbijos miestelyje, Gucoje, vykusioje bendruomenės šventėje, kur rengiami kasmetiniai pučiamųjų orkestrų konkursai.
„Tai nepakartojamas renginys, pati geriausia vieta iš arti susipažinti su turistams nerodoma Balkanų kultūra. Mažame kaimelyje susirenka daugiau nei pusantro šimto tūkstančių žmonių, tikrų serbų. Jie geria, valgo ant grotelių keptą mėsą, klausosi muzikos, o po to geria dar tris dienas... Alkoholis yra Balkanų kultūros dalis, nereikia jo gėdytis“, – naujausio savo albumo pavadinimą su šypsena komentavo kompozitorius Goranas Bregovičius.
Šiandien Goranas Bregovičius yra bene garsiausias Pietryčių Europos kompozitorius, kūręs garso takelius Emiro Kusturicos filmams, dabar koncertuoja kartu su įvairiais avangardiniais kolektyvais. Savo kūryboje Bregovičius išnaudoja gilias tradicijas turintį balkaniškos muzikos palikimą. Jo kompozicijose ryškūs romų kūrybos motyvai. Viena garsiausių jo sukurtų melodijų – „Ederlezi“ (iš filmo „Čigonų laikai“), skamba ir filme „Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė“.
Lietuvos sostinėje Goranas Bregovičius lankysis su pučiamaisiais instrumentais grojančių muzikantų grupe, suburta paties kompozitoriaus ir komiškai pavadinta „Vestuvių ir laidotuvių orkestru“. Šis orkestras atlieka didžiąją dalį Bregovičiaus kūrinių. Balkanų romų orkestrai nėra dideli, tačiau savo virtuozišku grojimu atima žadą. Savamoksliai grojimo technika dažnai nenusileidžia net profesionaliausiems džiazo atlikėjams. Jų muzikos greitis, energija, garso intensyvumas ir vibracija neleidžia nusėdėti vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius