-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrijos transvestito pergalė „Eurovizijoje“ Rusijoje sukėlė pasipiktinimą gėjais

Barzdoto Austrijos transvestito Conchitos Wurst pergalė „Eurovizijos“ dainų konkurse sekmadienį išprovokavo Rusijos politikų ir žvaigždžių pasipiktinimą gėjais.
Austrijos atstovė Conchita Wurst
Austrijos atstovė Conchita Wurst / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Premjero pavaduotojas Dmitrijus Rogozinas „Twitter“ parašė, jog „Eurovizijos“ rezultatai „Europos integracijos šalininkams parodė jų europietišką ateitį: barzdotą merginą“.

„Mūsų pasipiktinimui nėra ribų. Tai – Europos pabaiga. Ji išprotėjo. Jie nebeturi vyrų ir moterų. Jie turi „tai“, – valstybinei televizijai „Rossija-1“ pareiškė nacionalistų politikas Vladimiras Žirinovskis.

„Prieš 50 metų sovietų armija okupavo Austriją. Padarėme klaidą paleisdami Austriją. Mums reikėjo likti“, – pridūrė Liberalų demokratų partijos lyderis, garsėjantis įžeidžiamais pareiškimais.

Rusijos atstovės „Eurovizijoje“, seserys Tolmačiovos, liko septintoje vietoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusijos atstovės „Tolmachevy Sisters“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusijos atstovės „Tolmachevy Sisters“

Rusija skyrė Austrijai penkis taškus – vienu daugiau nei Ukrainai, kur vyksta kruvina krizė dėl Maskvos remiamų separatistų.

Pernai Rusijoje buvo priimtas prieštaringai vertinamas įstatymas, kuriuo buvo uždrausta homoseksualumo „propaganda“ nepilnamečiams. Įstatymą smerkė Vakarų lyderiai ir teisių gynėjai. Rusija taip pat uždraudė gėjų poroms užsienyje įsivaikinti rusų vaikus.

Populiari hiphopo žvaigždė Timati savo „Instagram“ paskyroje parašė, kad C.Wurst pergalė yra „šiuolaikinės visuomenės psichinės ligos“ rezultatas.

„Nenorėčiau vieną gražią dieną turėti aiškinti savo vaikui, kodėl du vyrukai bučiuojasi arba kodėl moteris vaikšto su nudažyta barzda ir tai turi būti normalu“, – parašė jis.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Verka Serdučka
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Verka Serdučka

Tačiau ukrainiečių personažas, kuri liko antra 2007 metų „Eurovizijoje“, tvirtai parėmė C.Wurst.

„Kalbant atvirai, iš pradžių tai mane tikrai truputį šokiravo, bet kai tai pamačiau, pagalvojau: „Kodėl gi ne? Žmogus nori išreikšti save“, – sakė Andrijus Danilka, sukūręs Verkos Serdučkos perzonažą.

„Mums reikia labiau užjausti. Nekenčiu, kai žmonės ujami“, – sakė jis televizijai „Rossija-1“.

Ekscentriškoji popmuzikos žvaigždė Filipas Kirkorovas, šiemetinių Rusijos atstovių prodiuseris, net užsiminė, kad C.Wurst pergalė turėtų priversti rusus persvarstyti savo homofobiškas pažiūras.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Filipas Kirkorovas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Filipas Kirkorovas

„Galbūt tai kažkoks protestas prieš kai kurias mūsų pažiūras Rusijoje. Galbūt mums reiktų pagalvoti. Galbūt neturėtume turėti tokios kategoriškos nuostatos dėl kitokios seksualinės orientacijos žmonių“, – sakė jis „Rossija-1“.

„Tam tikra prasme tai tikriausiai yra iššūkis iš Europos mums, bet gerbkime nugalėtoją. Nugalėtojo žmonės neteisia“, – sakė F.Kirkorovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius