-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Audrius Giržadas apie balsų „Eurovizijoje 2013“ pirkimą: „Jie daro meškos paslaugą“

Iki didžiojo „Eurovizijos 2013“ konkurso finalo likus vos kelioms valandoms konkurso gerbėjus pasiekė žinia apie Vilniuje jaunimą verbuojančius rusakalbius, mėginančius pirkti lietuvių balsus už Azerbaidžaną „Eurovizijos 2013“ konkurse. Tokia iniciatyva, anot Malmėje Lietuvos delegaciją kuruojančio Audriaus Giržado, galėjo kilti tik pamišusių dėl konkurso gerbėjų galvose - jo nuomone, šios šalies valdža ir šalies delegacija su tuo neturi nieko bendra.
Audrius Giržadas
Audrius Giržadas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie Vilniuje studentus verbuojančius rusakalbius 15min.lt jau rašė.

Malmėje besidarbuojantis Lietuvos delegacijos konkurse vadovas Audrius Giržadas mato tik vieną paaiškinimą – viską organizuoja konkurso gerbėjai. „Logiškiausias paaiškinimas, kas galėtų imtis tokios iniciatyvos, būtų išprotėję fanai. Nors kalbant nuoširdžiai, nelabai suprantu, kam tokiais dalykais užsiimti būtent šiais metais“, – sako vadovas.

Anot A.Giržado, tokie veiksmai šįmet atneša daugiau žalos nei naudos. „Visada atsiranda tokių, kurie labai nori padėti. Galbūt tai verslininkai, kurie neskaičiuoja pinigų. Bet jei taip iš tiesų vyksta, tada šįmet jie daro meškos paslaugą“, – patikina.

„Eurovizijoje“ A.Giržadas dirba jau ketverius metus iš eilės. Tačiau tokie galimi balsų pirkimai „Eurovizijos“ vilkui nėra naujiena. Net ir vietinio konkurso metu. „Kalbų, kad tokie dalykai vyksta, visada buvo. Nesyk sakiau, kad Lietuvoje telefoninis balsavimas išsigimsta. Net ir nacionalinės atrankos atveju – nusipirkai kortelių už 3 tūkst. litų ir pasieki savo rezultata. Tiems, kas gali investuoti, tai nėra didelė suma. Tose šalyse, kur savo telefono kortelę reikia užregistruoti, taip nėra. O pas mus kortelės parduodamos kartu su bulvėmis“, – sako pašnekovas.

Dar pernai A.Giržadas prasitarė žiniasklaidai kadaise Lietuvoje sulaukęs vienos iš ambasadų skambučio. Tada kitataučiai teiravosi, kodėl „Eurovizijos“ finale Lietuva jiems skyrė tiek mažai balsų – buvo įsitikinę, kad balsų skaičius turėjo būti didesnis, mat į tai investavo. Tačiau kokia tai ambasada A.Giržadas iki šiol neatskleidžia.:„Niekada neįvardinsiu, kuri šalis tai buvo. Tačiau yra žmonių, kurie deda perdėtas pastangas ir iškreipia situaciją.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius