Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donatą Montvydą Latvijos atstovu pavadinę „Eurovizijos“ rengėjai atsiprašo Lietuvos

Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas sulaukė atsakymo į pretenziją, pareikštą dėl to, kad Donatas Montvydas specialiame konkursui skirtame leidinyje įvardijamas Latvijos atstovu. Šią klaidą aptiko ir paviešino Žmonės.lt skaitytojas Matas.
Oficialiame „Eurovizijos“ leidinyje Donatas Montvydas pristatytas kaip Latvijos atstovas
Oficialiame „Eurovizijos“ leidinyje Donatas Montvydas pristatytas kaip Latvijos atstovas / Skaitytojo Mato nuotr.

Gautame atsakyme „Eurovizijos“ rengėjai apgailestauja dėl įvykusio nesusipratimo ir įsivėlusios klaidos bei artimiausiu metu žada pranešti apie tai, kaip ištaisys klaidą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Oficialiame „Eurovizijos“ leidinyje Donatas Montvydas pristatytas kaip Latvijos atstovas

„Klaidų šiame leidinyje pasitaiko kasmet, Lietuvai skirtame puslapyje jų yra buvę ir anksčiau, tačiau ši – stambiausia. Galiu visus tik nuraminti, kad pirmojoje spaudos konferencijoje niekam neliko abejonių, kad Donatas – Lietuvos atstovas. Tiek žurnalistai, tiek komentatoriai puikiai pamena jo pasirodymą Baku ir žino, iš kur jis yra“, – tikino Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas.

Oficialiame „Eurovizijos“ leidinyje Donatas Montvydas pristatytas kaip Latvijos atstovas
Oficialiame „Eurovizijos“ leidinyje Donatas Montvydas pristatytas kaip Latvijos atstovas

Oficialiame „Eurovizijos“ leidinyje, pristatančiame šių metų programą ir dalyvius, D.Montvydas pristatytas kaip Latvijos atstovas. Be to, leidinyje, kurį gauna užsienio valstybių delegacijos ir žurnalistai ir kurį dažniausiai įsigyja svarbiausi „Eurovizijos“ gerbėjai ir kolekcininkai, prie D.Montvydo aprašymo skelbiama, kad jis yra garsus latvių dainininkas ir tai jau antras kartas, kai jis atstovauja Latvijai.

Taip pat nurodoma, kad Donato Montvydo karjera prasidėjo konkurse „Daini dainelė“, mokėsi „Balio Dvarionio“ mokykloje, kuri pavadinta „žinomo Latvijos muzikanto garbei“, nuo tada jis dalyvavo keliuose televizijos šou ir laimėjo latvišką šokių su žvaigžde versiją.

„Pastebėję šią klaidą, iškart pamanėme, kad tai yra žmogaus, rinkusio tekstą stereotipinis supratimas – Lietuva asocijuojasi su Ryga, Vilnius – su Latvija. Tai, kad klaida leidinyje šiemet teko mums, yra apmaudu, deja, kai darbą atlieka savanoriai ir studentai, taip jau atsitinka ir apie tai kalbama kasmet.

Pačiame leidinyje nieko pakeisti jau nebegalima – net ir mažesni leidiniai taiso klaidas tik kitame numeryje, o, kaip patys suprantate, kitas šio leidinio numeris bus išleistas tik kitais metais.

Paprastai šios klaidos taisomos išsiunčiant oficialų laišką su žinia, kad leidinyje yra klaida. Laišką gauna visi žurnalistai, komentatoriai, delegacijų vadovai ir pan. Ši praktika kartojasi kasmet. To sureikšminti nereikėtų – ši audra yra tik mūsų stiklinėje. Trečiadienį vyko D.Montvydo pirmoji spaudos konferencija ir niekam nekilo nė menkiausios abejonės, iš kurios jis šalies“, – kalbėjo Lietuvos delegacijos vadovas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Donatas Montvydas pirmąkart repetavo „Globe“ arenoje: žiūrėkite vaizdo įrašą, kaip pavyko salto

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius