Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ atranką paliko dar trys dalyviai, lydere tapo Rūta Ščiogolevaitė

Šeštadienio vakarą LRT televizija transliavo šeštąją nacionalinę „Eurovizijos“ kovą. Scenoje dainavo 8 dainininkai, laidos pabaigoje paaiškėjo, kurie trys iš atrankos iškrito. Tai Petunija, Ištvanas Kvikas ir Ellada bei Eglė Jakštytė.
Rūta Ščiogolevaitė
Rūta Ščiogolevaitė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Šįkart į atrankos sceną lipo Rūta Ščiogolevaitė, Donatas Montvydas, Erica Jennings, Eglė Jakštytė, Catrinah, Petunija, Valdas Lacko, Ištvanas Kvikas ir Ellada.

Juos jau įvertino komisijos nariai iš Lietuvos: muzikologas Darius Užkuraitis, operos solistė Nijolė Kazlaus, muzikos žurnalistas Ramūnas Zilnys ir grupės „Išjunk šviesą“ lyderis, dainininkas Valdas Burnys.

Šeštadienį dainininkus vertino komisijos nariai iš užsienio bei televizijos žiūrovai. Laidos pabaigoje susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kurie trys dalyviai iš atrankos pasitraukė. 

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Valdas Lacko
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Valdas Lacko

Pirmajam į sceną teko žengti Valdui Lacko, jis pasirodė drauge su šokėjų pora. Jo daina „Stay tonight“ kaskart vis labiau įtikina komisijos narius. Ne vienas jų atlikėjui negailėjo komplimentų. Esą sunku nepatikėti Valdo nuoširdumu, todėl tai turėtų įvertinti ir žiūrovai. 

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Catrinah
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Catrinah

Viena iš konkurso favoričių – atrankoje sužibėjusi Catrinah. Originaliais numeriais nuolat stebinanti mergina atliko dainą „Be Free“. Dainuodama scenoje ji išsineria iš metalinių šarvų. Toks vizualinis sprendimas traukia akį ir prikausto dėmesį. Kaip sakė R.Zilnys – toks postmodernus striptizas atrodo tikrai išskirtinai.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Ištvanas Kvikas ir Ellada
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Ištvanas Kvikas ir Ellada

Dar vieni dalyviai – Ištvano ir Ellados duetas. Jausminga ir lyriška jų baladė „Please don't cry“ žavi tiesiog geru atlikimu. Komplimentų porai negailėjo ne vienas komisijos narys. Tačiau kiek sukritikavo dėl kartu scenoje pasirodžiusių šokėjų-akrobatų, kurie neva šiek tiek blaškė dėmesį.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Donatas Montvydas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Donatas Montvydas

Jau prieš keletą metų konkurse Lietuvą atstovavęs Donatas Montvydas dar kartą bando jėgas „Eurovizijos“ atrankoje. Šįkart jis dalyvauja su daina „I've Been Waiting For This Night“. Akivaizdu, kad Donny Montell pasivadinęs dainininkas scenoje jaučiasi kaip tikras profesionalas. Viskas gražu, švaru ir išdirbta iki paskutinės smulkmenos. Tą pastebėjo ir jį vertinę komisijos nariai, negailėję atlikėjui komplimentų.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Eglė Jakštytė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Eglė Jakštytė

Su energingu klubiniu kūriniu „Let me show you“ atrankoje dalyvaujanti Eglė Jakštytė šįkart pasirodė su kitu drabužiu. Ji į sceną žengė vilkėdama itin seksualų sceninį drabužį, kurį specialiai jai sukūrė „House of Kikimara“ stilistai. Drabužis neliko nepastebėtas – komisija gyrė pasikeitusį Eglės įvaizdį, kuris puikai tiko Eglei.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijos“ atrankoje Eglė Jakštytė savo „plaukų šokį“ atliks nebe viena

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Erica Jennings
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Erica Jennings

Dar viena konkurso dalyvė – Erica Jennings. Šiemet ji dalyvauja su daina „Leading Me Home“. Subtilaus lyriško kūrinio malonu klausytis, jį giria ir komisijos nariai. Tačiau ar daina tinkama „Eurovizijai“? Kaži.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Petunija
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Petunija

Dėl savo sceninio vardo Petunija neretai sulaukia įvairių komentarų, tačiau kai ji uždainuoja, abejingų nelieka. Ji atliko dainą „Tomorrow“, drauge su ja kartu į sceną žengė ir keli šokėjai. Dainininkės pasirodymas įtikina, tačiau jis kitoks, turi savitumo, kurį gali suprasti ne visi. Ar tai pliusas ar minusas, lai sprendžia žiūrovai, tačiau D.Užkuraitis pastebėjo, kad net jeigu Petunijai ir nepavyktų laimėti atrankos, ji savo pergalę jau pasiekė – ji jau spėjo suburti savo gerbėjų ratą.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Nebe pirmą kartą konkurse laimę bandanti Rūta Ščiogolevaitė šiemet atrankoje dalyvauja su kūriniu „United“. Ji tikra profesionalė, todėl ir pasirodymas vertas aukščiausio balo. Tiesa, šįkart ji dainavo skaudančiomis kojomis, dainininkė dieną prieš filmavimą sportuodama patempė raumenis. Bet, panašu, tai nesutrukdė parodyti tai, ką ji moka geriausiai.

Po visų pasirodymų suskaičiuoti komisijos ir žiūrovų balsai. Taip savo balus išdalino Lietuvos ir užsienio komisija:

Stop kadras/Bendri komisijos balai
Stop kadras/Bendri komisijos balai

Taip savo balsus paskirstė žiūrovai: 

Stop kadras/Žiūrovų balsai
Stop kadras/Žiūrovų balsai

O štai taip atrodė galutinis rezultatas:

Stop kadras/Bendri balai
Stop kadras/Bendri balai

TAIP PAT SKAITYKITE: Į „Eurovizijos“ atrankos sceną Rūta Ščiogolevaitė lipo skaudančiomis kojomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius