-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupės „InCulto“ dainos „Eurovizijai“ žodžius tiria tarptautinė komisija

Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovauti turinčios grupės „InCulto“ dainos „Eastern European Funk“ žodžius po didinamuoju stiklu nagrinėja Europos transliuotojų sąjunga (ETS), atsižvelgdama į gautus skundus dėl galimo dainos politinio atspalvio. Jeigu įtarimai pasitvirtins, kaip rašo Eurovision-Spain.com, ETS gali diskvalifikuoti „InCulto“ iš konkurso.
 „InCulto“ koncerto akimirka
„InCulto“ koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pagal „Eurovizijos“ konkurso taisykles dainoje negali būti keiksmažodžių, reklamos ir politikos. Tuo tarpu, anot ispanų apžvalgininko, „InCulto“ dainuoja apie tai, kad lietuviai, nors ir priklauso Europos Sąjungai, nėra tokie pat lygūs kaip Vakarų šalių gyventojai, kad Lietuva išgyveno du pasaulinius ir vieną raudonąjį – Rusijos okupacijos – karą, jog lietuviai stato užsieniečiams namus ir plauna jų indus, kad Vakarų gyventojų rankos liktų švelnios.

Jau anksčiau LTV vyriausiasis prodiuseris ir Lietuvos delegacijos vadovas „Eurovizijoje“ Audrius Giržadas tokius kaltinimus „InCulto“ dainai paneigė.

„Šio teksto turinys yra socialinis, jokių tiesioginių užuominų į kažkokias asmenybes ar konkrečią šalį nėra. Dainoje paliečiamos tokios temos, kurios dažnai nagrinėjamos Europos Sąjungoje, taigi nematau čia nieko bloga“, – sakė A.Giržadas.

Pernai dėl dainos politinės žinios iš „Eurovizijos“ buvo pašalinti Gruzijos atstovai su daina „We do not want to put in“. Šiems atlikėjams ETS pasiūlė pakeisti dainos žodžius, tačiau dainininkai nesutiko ir nusprendė pasitraukti iš konkurso.

Dabar ETS atidžiai nagrinės grupės „InCulto“ dainos žodžius ir jų siunčiamą žinią pasauliui. Jei bus nuspręsta, kad kūrinys neatitinka konkurso taisyklių, ispanų žurnalistų džiaugsmui, saulė gali nušvisti antrosios vietos laimėtojai Aistei Pilvelytei su ispanų kompozitoriaus Rafaelio Artesero daina „Melancolia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius