-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„InCulto“ neteko pagrindinio rėmėjo

Tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse Lietuvai atstovausiančią grupę pasiekė pagrindinio rėmėjo TEO LT žinia, kad bendrovė neteiks muzikantams žadėtos 120 tūkst. litų paramos, rašo „Lietuvos žinios“.
„InCulto“ Osle
„InCulto“ Osle / Lino Butnoriaus ir Petro Brinko nuotr.

Dar balandžio pradžioje TEO LT sudarė ketinimų protokolą remti grupės „InCulto“ pasirengimą „Eurovizijos“ konkursui ir tapti pagrindine grupės rėmėja, t. y. pagal pasirašytą sutartį skirti didžiąją dalį lėšų, reikiamų pasirengti konkursui.

„Koncertų turo metu grupės atstovai paskelbė naują pagrindinį rėmėją ir tuo pažeidė vieną esminių susitarimų. Tai sužinojome tik iš žiniasklaidos. Tokie „InCulto“ veiksmai nesuprantami, tad TEO LT nusprendė rėmimo sutarties su grupe nesudaryti“, – sprendimą „Lietuvos žinioms“ aiškino bendrovės atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Jo tikinimu, TEO LT ir toliau lieka „Eurovizijos“ konkurso rėmėja bei ketina vykdyti visus savo įsipareigojimus, kurie buvo numatyti pasirašant sutartį su LRT.

Kad bendradarbiavimas su TEO LT nutrauktas, patvirtino ir „InCulto“ vadybininkas Vaidas Stackevičius. „Niekada netvirtinome, kad turėsime tik vieną partnerį, tačiau bet kokiu atveju visuomet akcentavome, kad viskas vyksta būtent su TEO LT vėliava. Todėl nemanau, kad pažeidėme kokius nors susitarimus“, – teigė V.Stackevičius.

TEO LT atsisakius remti muzikantus, pagrindiniai grupės rėmėjai lieka „Acme Baltija“ bei „airBaltic“.

„InCulto“ planuotas biudžetas siekė 200 tūkst. litų, tačiau dabar muzikantai ne tik neteko didžiosios dalies rėmėjų pinigų, jų išlaidos vis didėja dėl Europoje atšaukiamų lėktuvų skrydžių. Grupės nariai priversti pirkti autobusų ir traukinių bilietus bei išleisti daugiau pinigų viešbučiams ir maistui. Šiuo metu muzikantai vieši Ukrainoje.

„InCulto“ – ne vienintelis kolektyvas, kurį atsisakė remti TEO LT. Vasarį priimtas sprendimas nuo rudens neberemti moterų krepšinio komandos TEO LT, kuriai bendrovė kasmet skirdavo daugiau nei 2 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius