Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Eurovizijos“ atrankos iškrito Liepa Mondeikaitė ir Neringa Šiaudikytė, lyderė – Mia

Šeštadienį LRT transliavo penktąją „Eurovizijos“ atrankos laidą. Dėl teisės atstovauti Lietuvai didžiajame „Eurovizijos“ konkurse susikovė septyni atlikėjai, juos vertino komisijos nariai ir žiūrovai. Susumavus jų balsus paaiškėjo, kad iš šou pasitraukti tenka Liepai Mondeikaitei ir Neringai Šiaudikytei, o lyderės pozicijas užima Vilija Pilibaitytė-Mia.
Vilija Pilibaitytė-Mia
Vilija Pilibaitytė-Mia / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę iš „Eurovizijos“ atrankos pasitraukė du dalyviai: dėl ligos kovos nebetęsia Milita Daikerytė, o žiūrovai ir komisija drauge išbalsavo Tadą Juodsnukį. Šis, sužinojęs rezultatus, netruko prapliupti keiksmais. 

Penktosios laidos metu pasirinktas eurovizines dainas atliko septyni atlikėjai: Vaidas Baumila, duetu uždainavę Edgaras Lubys ir Vilija Pilibaitytė-Mia, Monika Linkytė, Liepa Mondeikaitė, Neringa Šiaudikytė ir Jurgis Brūzga. 

Jurgis Brūzga pradėjo šou – atliko kūrinį „This Time“. Ši daina originaliai parašyta Vaidui Baumilai. Dainos atlikimas vertintojams labai patiko, o R.Čivilytė net ryžosi avantiūrai: padainavo su Jurgiu kartu. R.Zilnys išsidavė: praėjusią savaitę jis norėjo, kad atlikėjas iškristų, tačiau dabar džiaugiasi, kad liko čia. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jurgis Brūzga
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jurgis Brūzga

Antru numeriu scenoje pasirodė Liepa Mondeikaitė, atlikusi M.Linkytei priklausančią dainą „Flying“. Vertintojai buvo patenkinti Liepos pasirodymu – žėrė jai daugiau pagyrų nei praėjusią savaitę šį kūrinį atlikusiai M.Linkytei. Anot R.Zilnio, tai – geriausias Liepos pasirodymas per visą šou. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Liepa Mondeikaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Liepa Mondeikaitė

Trečiu numeriu žiūrovai išvydo netikėtą Mios ir Edgaro Lubio duetą. Dainininkai atliko dainą „Take my love“. Anot vertintojų, dueto būta vykusio: gerai padainavo, gerai nuskambėjo, pakako emocijos. Komisijos gretose prisėdęs Gintaras Rinkevičius net sakė, kad tai – stipriausias pasirodymas per visą šou.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia ir Edgaras Lubys
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia ir Edgaras Lubys

Toliau scenoje – Neringa Šiaudikytė su daina „Dangerous“. Anot Ramūno, Neringa yra šaunuolė, nes iš prastos, nešiuolaikiškos dainos „išspaudė“ daugiau nei buvo galima tikėtis. R.Čivilytė pasigedo jausmo – sakė, kad Neringa pasirodė tikrai ne taip gerai, kaip galėtų. O G.Rinkevičius siūlė pagalvoti apie dainos aranžuotę. Pati N.Šiaudikytė tikino esanti užkimusi.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Neringa Šiaudikytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Neringa Šiaudikytė

Penktas pasirodė Vaidas Baumila, atlikęs dainą „The Right Way“. „Reikia Vaidui keisti šią dainą, man taip atrodo“, – sakė G.Rinkevičius pastebėjęs, kad ne visos natos dainininkui buvo lengvai įveikiamos. R.Zilnys sakė, kad Vaidas jau tikrai pribrendo „Eurovizijai“. O D.Užkuraitis pastebėjo, kad Vaidas blogai nepasirodo – arba gerai, arba labai gerai. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vaidas Baumila
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vaidas Baumila

Paskutinė pasirodė Monika Linkytė su daina „No More Tears“. Ji pateikė visiškai kitokią nei prieš tai skambėjusios šio kūrinio interpretaciją. Komisijos nariams labai patiko: niekas nesuabejojo nei Monikos talentu dainuoti, nei pasirodymo preciziškumu. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Linkytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Linkytė

Šeštadienio atrankos dalyvius vertino komisijos nariai: Ramūnas Zilnys, Gintaras Rinkevičius, Rosita Čivilytė ir Darius Užkuraitis.

Lietuvos komisijos narių balai buvo sumuojami su užsienio vertintojų balais ir lemė 50 proc. galutinio rezultato. Likusią dalį lėmė balsuojantys televizijos žiūrovai.

Ir štai penktosios atrankos rezultatai:

Galutiniai rezultatai (5-oji laida)
Galutiniai rezultatai (5-oji laida)

Kuri daina atstovaus Lietuvai 2015-ųjų „Eurovizijoje“ nuspręs interneto vartotojai, balsuojantys už vieną iš dainų-pretendenčių Lrt.lt portale. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius