Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvertinkite: Vilija Matačiūnaitė pristato eurovizinės dainos „Attention“ versiją radijui

Vilijai Matačiūnaitei laimėjus nacionalinę „Eurovizijos“ atranką iškart užgriuvo neatidėliotinų darbų lavina. Atlikėjai teko ne tik pradėti rūpintis savo būsimu sceniniu įvaizdžiu, bet ir dainos „Attention“ techniniu išpildymu ir skambesiu. Atlikėja taip pat paruošė „eurovizinę“ savo dainos versiją, skirtą pasaulio bei Europos radijo klausytojams.
Vilija Matačiūnaitė
Vilija Matačiūnaitė / Dariaus Gražio nuotr.

Dainos „Attention“ muzikinį suvedimą Vilijos Matačiūnaitės komanda nusprendė daryti Australijoje, muzikinėje įrašų studijoje „Studio 301“. Techniniu dainos paruošimu rūpinosi vienas labiausiai patyrusių Australijos garso inžinierių Sameeras Sangupta.

Anot Vilijos pasiruošimu „Eurovizijai“ besirūpinančios asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ (M.A.M.A.) pirmininkas Martynas Tyla tikino, kad komanda australus techniniams darbams pasirenka nebe pirmą kartą.

Dariaus Gražio/eurovision.tv nuotr./Vilija Matačiūnaitė
Dariaus Gražio/eurovision.tv nuotr./Vilija Matačiūnaitė

Kodėl V. Matačiūnaitės dainos radijo versiją patikėjo užsieniečiams, o ne lietuviams M.A.M.A. pirmininkas paaiškino paprastai: „Būtent ši studija ir Sameeras dirba su pasaulinio ryškumo muzikos atstovais – dainininkėmis Rihanna ir Lady Gaga, grupėmis „Muse“ ir „Pearljam“. Tad patikėti Vilijos dainą žmonėms, žinantiems pasaulinius standartus buvo pasirinkta ne atsitiktinai.“

Iš pirmo žvilgsnio daina „Attention“ nuo versijos, kurią V. Matačiūnaitė atliko nacionalinės atrankos per LRT finale, nepakito. Tačiau ištikimiausi dainininkės gerbėjai ir ausyli melomanai pastebės – daina tikrai patobulėjo savo skambesiu.

Dariaus Gražio/eurovision.tv nuotr./Vilija Matačiūnaitė
Dariaus Gražio/eurovision.tv nuotr./Vilija Matačiūnaitė

Tiesa, Vilija pristatė ne tik savo dainos radijo versiją, bet ir „Eurovizijai“ skirtą fotosesiją. Joje dainininkė išmėgino kelis skirtingus įvaizdžius, kuriuos sukurti padėjo žinomas dizaineris Liutauras Salasevičius ir stilistė Kastė Svilaitė. O viską įamžino fotografas Darius Gražys.

Vilijos Matačiūnaitės daina „Attention“ netrukus pasirodys Lietuvos ir Europos radijo stotyse.

VIDEO: Vilija Matačiūnaitė - Attention (radio edition) 2014 Eurovision Song Contest

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius