-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ką Donny Montell ir kitiems antro „Eurovizijos“ pusfinalio dalyviams žada lažybininkai?

Antradienį praūžus pirmajam Eurovizijos pusfinaliui, jau šiandien vakare turėsime galimybę stebėti ir antrąjį, kuriame pasirodys ir šių metų Lietuvos atstovas Donny Montell su daina „Waiting for this night“. Lažybų bendrovė „Orakulas“ pateikia savo prognozes Lietuvos bei kitų šalių atstovams antrajame pusfinalyje ir kviečia jus dalyvauti apklausoje apie Lietuvos šansus patekti į finalą.
Donato Montvydo pasivaikščiojimo su šeima akimirka
Donato Montvydo pasivaikščiojimo su šeima akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiais metais Lietuva turi puikias galimybes prasimušti į „Eurovizijos“ finalą, Donny Montell yra patyręs scenos vilkas, jau antrą kartą dalyvaujantis Eurovizijos konkurse, o jo vokaliniai sugebėjimai abejingų taip pat nepalieka. Šiais metais Lietuvos atstovas atliks švedų kompozitorių specialiai jam sukurtą dainą „I've been waiting for this night“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Eurovizijos laiko mašina. Įveskite savo gimimo datą ir keliaukite laiku!

Daina persmelkta švediškos muzikos motyvų, verta paminėti, jog švedų kompozitorių dainos jau kurį laiką užima labai aukštas pozicijas „Eurovizijos“ konkursuose, taigi Donny daina neturėtų būti išimtis šiai taisyklei. Vienintelis nerimą keliantis aspektas lietuvio pasirodyme yra pakankamai sudėtinga scenografija, Donny visos dainos metu aktyviai šoka bei tam išeikvoja daug jėgų, tai galėtų turėti įtakos jo intonacijai.

Bendrovės „Orakulas“ infografikas/Ar Donatas Montvydas pateks į finalą
Bendrovės „Orakulas“ infografikas/Ar Donatas Montvydas pateks į finalą

Taip pat nerimą kelia dainos pabaigoje atliekamas salto, nors šio triuko efektas ilgai išlieka atmintyje, tai turi savo kainą – prideda pasirodymui dar daugiau rizikos. Įvertinus visas aplinkybes, Lietuvos šansai patekti į didįjį finalą vertinami gerai – 77%.

Įdomu pažvelgti ir į Lietuvos kaimynų galimybes patekti į didįjį „Eurovizijos“ finalą. Rusijos atstovas dainavo pirmajame Eurovizijos pusfinalyje ir į finalą jau pateko, o antrajame pusfinalyje išvysime Latvijos, Lenkijos bei Baltarusijos deleguotus atstovus. Geriausiai vertinami Latvijos dainininko Justo šansai, energingą dainą jam dainą sukūrė praeitais metais įspūdingą pasirodymą surengusi Aminata, tada Latvijai ji atnešė 6 vietą.

Bendrovės „Orakulas“ infografikas/Kaip „Eurovizijoje“ seksis kaimyninėms valstybėms
Bendrovės „Orakulas“ infografikas/Kaip „Eurovizijoje“ seksis kaimyninėms valstybėms

Latviai antrus metus iš eilės žaidžia ta pačia korta ir panašu – ji sėkminga. Pietinių kaimynų – lenkų galimybės vertinamos šiek tiek prasčiau nei lietuvių, tačiau didelė tikimybė, jog Lenkijos atstovas Michalas pateks į finalą. Prasčiausiai iš mūsų kaimynų vertinamos Baltarusijos atstovo Ivano galimybės, nors daina nėra bloga, tačiau dainininko vokaliniai gebėjimai verčia rimtai sudvejoti jo galimybėmis didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje.

Antrajame pusfinalyje taip pat verta išskirti keletą kitų pasirodymų. Geriausios galimybės patekti į finalą skiriamos Ukrainos atstovei Jamalai, ji atlieka jausmingą kūrinį apie skaudžia Ukrainos totorių istoriją, ši daina tikrai turėtų palytėti klausytojų širdis, o Ukrainos atstovei tai atneš vietą finale. Taip pat labai gerai vertinami ir antrą kartą „Eurovizijoje“ dalyvaujančios Australijos šansai, jiems atstovauja visame pasaulyje koncertus rengianti atlikėja Dami Im.

Australų daina pasižymi šiuolaikišku ritmiškumu bei angelišku atlikėjos vokalu, praktiškai nėra abejonių, jog dainą išgirsime ir „Eurovizijos“ finale. Taip pat būdų nuodėmė nepaminėti Serbijos atstovės Sanjos, ši atlikėja taip pat pasižymi gerais vokaliniais sugebėjimais, o jos pasirinkta soul stiliaus daina leidžia jos balsui pasirodyti visu gražumu.

Serbijos atstovai į finalą patenka labai dažnai, todėl ir šie metai neturėtų būti išimtimi. Šių metų „Eurovizijos“ siurprizu drąsiai galime vadinti Bulgariją, porą metų nedalyvavę „Eurovizijos“ konkurse bulgarai sugrįžta su puikiu pasirodymu, atlikėja Poli Genova Eurovizijos scenoje pasirodys jau antrą kartą ir šiemet jai dainą sukūrė visame pasaulyje garsi muzikos prodiusavimo kompanija, tad sėkmė tikrai turėtų lydėti jos pasirodymą.

Bendrovės „Orakulas“ infografikas/Kas pateks į „Eurovizijos“ finalą
Bendrovės „Orakulas“ infografikas/Kas pateks į „Eurovizijos“ finalą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius