Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klausykite ir rinkite: pristatyta 11 dainų, iš kurių viena atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“

Kuri daina atstovaus Lietuvai 2015-ųjų „Eurovizijoje“? Tai nuspręs interneto vartotojai, balsuojantys už vieną iš vienuolikos dainų-pretendenčių Lrt.lt portale. Du mažiausiai lankytojų simpatijų sulaukę kūriniai šį savaitgalį iškris iš atrankos. Atranką šį šeštadienį paliks ir du prasčiausiai pasirodę dalyviai.
Arūnas Valinskas ir Simona Nainė
Arūnas Valinskas ir Simona Nainė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

 

Šeštadienį trečiajame „Eurovizijos“ atrankos koncerte skambės šios vienuolika konkursinių dainų. Paklausykite ir išrinkite savo favoritę:

Iš šių vienuolikos dainų – tik keturių autoriai yra lietuviai, tarp jų ir Edgaras Lubys. Eurovizinė daina bus renkama Lrt.lt portale.

Žmonės.lt klausia ir savo skaitytojų nuomonės: 

Šį šeštadienį po žiūrovų ir komisijos balsavimo šį kartą su nacionaline atranka atsisveikins du atlikėjai, gavę mažiausią įvertinimą.

Taip pat iškris ir dvi dainos, už kurias balsuojama portale Lrt.lt , tačiau svarbu žinoti, kad dainos ir atlikėjai yra vertinami atskirai. Jeigu iškrenta atlikėjas, nereiškia, kad iš konkurso iškrenta jo atlikta daina.

Internetinėje erdvėje kilus diskusijai apie atlikėjus ir autorines dainas, „Eurovizijos“ konkurso organizatoriai nori priminti 2015 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso nacionalinės atrankos taisykles.

II punkto B dalies 13 skirsnyje rašoma: „Jeigu autorius arba dainos turtinių teisių turėtojas yra suteikę išimtinę teisę atlikti dainą konkrečiam atlikėjui, ši teisė jam išlieka iki atlikėjas iškris iš konkurso. Dėl tolimesnio dainos naudojimo Konkurse rengėjas privalo kreiptis į dainos autorių, dainos turtinių teisių turėtoją arba autorių teisių kolektyvinio administravimo asociaciją. Gavus dainos autoriaus, dainos turtinių teisių turėtojo arba autorių teisių kolektyvinio administravimo asociacijos sutikimą, dainą gali atlikti kiti nacionalinės atrankos dalyviai. Jei tokia daina patenka į konkurso finalą, dainos autorius, dainos turtinių teisių turėtojas arba autorių teisių kolektyvinio administravimo asociacija sutinka, kad dainą atliktų visi finalo dalyviai.“

Praėjusį šeštadienį iškrito mažiausiai balsų surinkusi grupė „Rolikai“. Kas bus kiti du dalyviai, turėsiantys palikti nacionalinę atranką į „Eurovizijos“ dainų konkursą, pamatysime jau šį šeštadienį, 21 valandą per LRT televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius